Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie działaja mi przednie szyby elektryczne, bezpieczniki pod maska sprawdzone, wyciągnołem przełącznik szyb i nie ma tam wogole pradu, zastanawiam sie gdzie sa jeszcze bezpieczniki? czy tylko te co pod maska ? e23 732i 85'

------------------------------------------------------

www.oldbmw.pl ZAPRASZAM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kanał na YouTube

https://youtube.com/channel/UCxH2eXFg5Y0BJLJyWR5G0pQ

Opublikowano
mam ten sam problem ;/ nie ma prądu na przełącznikach. silniczki od szyb sprawne a tu nic ;/ mam schematy instalacji ale nie wiem gdzie jest umieszczony moduł sterujący
Opublikowano
nie działaja mi przednie szyby elektryczne, bezpieczniki pod maska sprawdzone, wyciągnołem przełącznik szyb i nie ma tam wogole pradu, zastanawiam sie gdzie sa jeszcze bezpieczniki? czy tylko te co pod maska ? e23 732i 85'

bezpieczniki od szyb pod maska:

#17 (15A)

#26 (30A)

Opublikowano
nie bardzo sie orientuje ale prawdopodonie bedzie pod kierownica z lewej strony ale to w nowszych modelach. W moim (1979) sprawdzalem i sa trzy przekazniki; jeden od wycieraczek taki duzy a dwa male to naprawde nie wiem ;/
Opublikowano
Dokładnie, jak piszesz problem rozwiązany, przełącznik po prawej stronie kierownicy w dole, wystarczyło przełączyć i szyby chodzą :D Zastanawiam się po co takie udziwnienie skoro nie ma szyb elektrycznych z tyłu :/ może żeby pasażer nie chciał wyskoczyć :D

Kanał na YouTube

https://youtube.com/channel/UCxH2eXFg5Y0BJLJyWR5G0pQ

Opublikowano
Dokładnie, jak piszesz problem rozwiązany, przełącznik po prawej stronie kierownicy w dole, wystarczyło przełączyć i szyby chodzą :D

lol :) nie chcialem pytac, bo tak od bezpiecznikow zaczeliscie... :)

to jest po to zeby pasazer przy 200 nie wpadl na pomysl uchylenia szyby :)

Opublikowano
ja nie mam takiego przełącznika i tak mi nie działaja ;/ bede szukal po kablach bo innego wyjścia nie ma. jak znajde przyczyne to napewno napisze ;)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Robing mial racje tylko ze u mnie ktos zalozyl oslone pod kierownica z innego modelu i przeloncznika tam nie bylo ale znalazlem dwa przewody ktore po zlaczeniu spowodowaly ze wszystkie cztery szybki ruszyly :D