Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ze względu na dość wysoki przebieg autka, postanowiłem przeczyścić EGR, kiedy odkręciłem EGR pokusiłem się również o odkręcenie kolektora i przeczyszczenie tych "słynnych" klapek. Po drodze przeczyściłem filterek części nr 1 (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=11_3659&hg=11&fg=45) oraz wyczyściłem czujnik nr 16 (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=11_3327&hg=11&fg=40) - wydłubałem z niego tyle ile mogłem. Podsuszyłem też troszkę filtr odmy (mam założony cały czas filtr a nie separator) w aso nie mieli na stanie separatora, dlatego postanowiłem tylko wysuszyć filtr, złożyć wszystko i czekać na separator. Ze względu na to że mam troszkę innych obowiązków "czyszczenie" trwało z 3 dni, a auto w tym czasie stało na odpiętym akumulatorze. Po złożeniu tego wszystkiego do kupy, auto normalnie odpala i chodzi ... tylko że za każdym razem dokładnie po 30 sekundach samo gaśnie. Może przychodzi wam do głowy co może być tego przyczyną?
Opublikowano
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że po odłączeniu akumulatora coś się stało z alarmem albo immobilajzerem. Kolego powiedz coś wiecej na temat tego separatora. Mam zamiar sie za to wziasc. W koncu się wymiania caly separator czy jak to jest? Tam w srodku w obudowie jest jakis filtr który sie wymienia?
Opublikowano
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że po odłączeniu akumulatora coś się stało z alarmem albo immobilajzerem. Kolego powiedz coś wiecej na temat tego separatora. Mam zamiar sie za to wziasc. W koncu się wymiania caly separator czy jak to jest? Tam w srodku w obudowie jest jakis filtr który sie wymienia?

tu masz o odmie

viewtopic.php?f=70&t=121666&p=866818#p866818