Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, a wiec tak moje bmw słabo przyspiesza, powyzej 2500 obrotow sie zbiera oraz jak mu mocno depne to kopci na czarno, jezdzilem bmw e34 525 tds i sie lepiej zbiera i to o wiele niz te co mam teraz, jaka jest przyczyna tego? z gory dzieki za odp. pozdrawiam wszystkich!! :)
Opublikowano

czujesz turbo dziurę przy jeździe np w granicach 2500obr/min i jak depniesz?

mocno kopci na czarno jak deptasz?

otwórz szyby w czasie jazdy i posłuchaj jak chodzi turbo

jak będziesz słyszał taki charakterystyczny gwizd

to zajrzyj do węza gumowego łączący turbo z intercolerem

często lubi pękać i ciśnienie uchodzi bokiem

u siebie juz 2 razy go wymieniałem i efekt był taki

przy przyspieszaniu kopcił jak stary jelcz i było słychać gwizd oczywiście był słabszy i było czuć duza turbodziure

Opublikowano

w granicach 2500obr/min właśnie zaczyna ciągnać ale to nie to co powinno być.

jak depne do konca do podłogi pedał wtedy zaczyna kopcic,

i załważyłem ze z prawej strony w zderzaku ( sa po obydwu stronach takie chlodniczki czyli intercoler ?? ) jest w oleju, co to moze byc?? moze byc przyczyna tego wszytskiego??

Opublikowano
Turbina sączy olej, ale to nie powód braku mocy. Sprawdź ciśnienie doładowania, być może Twoje turbo kończy żywot.
Opublikowano
musze pojechac na kompa, ale niemam narazie czasu, ale slyszalem ze np. jezeli siedzi przpływka, to jej komp nie zobaczy, trzeba samem odłaczyc przpływomierz i wtedy sprawdzic roznice, to prawda?? pozdrawiam
Opublikowano
Serwisowy komputer zobaczy problem z przepływomierzem, nawet zmierzy masę powietrza dla danych obrotów i powie czy jest dobra.
Opublikowano
no to tak: wyjołem intercoler zdjołem wąz łaczacy intrcoler z turbina, i jest własnie pekniety tez waz, po za tym turbina olej saczy,wiec sie rozszczelnila, musze dac do regeneracji... dalsze losy mojego auta bede opisywał, pozdrawiam
Opublikowano
no to tak: wyjołem intercoler zdjołem wąz łaczacy intrcoler z turbina, i jest własnie pekniety tez waz, po za tym turbina olej saczy,wiec sie rozszczelnila, musze dac do regeneracji... dalsze losy mojego auta bede opisywał, pozdrawiam

Z całym szacunkiem dla Twojej osoby, opisuj dalsze losy autka trochę bardziej po polsku zwłaszcza, że błędy są automatycznie podkreślane.