Skocz do zawartości

BMW 530D problem z odpaleniem POMOCY!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów. Mam problem z moją piąteczką a mianowicie nie mogę jej odpalić. Jestem na razie przed diagnozą komputerową ponieważ sam chciałem dojść do tego co się stało. Paliwo bardzo dużym ciśnieniem dochodzi do ostatniej pompy czyli wtryskowej a od tej pompy już dalej nie ma ciśnienia. Powiedzcie mi czy już jest po pompie czy jest jakiś czujnik który nią steruje i się zablokował dlatego pompa może nie podawać paliwa. Na pompie jest jedno złącze i jak sprawdzałem czy jest masa to jej nie było wiecie może gdzie ta masa będzie podpięta od tej złączki?? Dodam jeszcze że na desce świeci cały czas kontrolka świec żarowych z napisem DDE.

PROSZĘ WSZYSTKICH O POMOC!!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ

Opublikowano
Rozumiem, że nie masz pełnego komputera? Świecąca ciągle kontrolka świec może oznaczać usterkę sterownika świec, bo same świece nie zgłaszają usterek. Jednak, to nie oznacza, że nie można zapalić silnika, zwłaszcza, że są dodatnie temperatury. Do pompy wtryskowej musi dochodzić ciśnienie ok. 4 bar z pompy "progowej", jak jest niższe niż 3,5 bar to pojawiają się problemy z rozruchem. Takiego spadku ciśnienia nie stwierdzisz bez manometru. Sugeruję jednak diagnozę komputerową, najlepiej na DIS-ie.