Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z ASB . Jest to 520 Vanos z 94 r.

Dzisiaj rano odpaliłem auto i nie chciało ruszyć ani do przodu ani do tyłu. Po ponownym włączeniu ruszył, ale dziwnie zaczął zmieniać biegi by po 500m wejść w tryb awaryjny. Stawałem co pewien czas , odpalałem na zimowym i na sporcie i akcja taka sama ...500 m tryb awaryjny.

Rozłączyłem aku , klemy spiąłem kablem klucz w stacyjkę 20 min czekania odpaliłem , auto pięknie zmieniało biegi ( wcześniej było szarpnięcie z 2-3 bieg). Przejechałem z kilometr wchodzę w zakręt 90 stopni i tryb awaryjny ....nie mam pojęcia o co chodzi, padła skrzynia , sterownik czy może za mało oleju ?? Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

No i problem rozwiązany.

Pierwsza wizyta w warsztacie zajmującym się naprawami ASB...diagnoza: uszkodzony konwerter i kosze. Naprawa 3500 w górę:)

Jako że, Pan wydał mi się lekko niewiarygodny postanowiłem pojechać na kompa.

Gość podszedł , odpalił kompa- podłączenie , chwila niepewności ...same errory.

Uszkodzony czujnik obrotów, skasował błędy i jazda...skrzynia chodzi trzeci dzień bez problemów, diagnoza - 90% za mało oleju w skrzyni.

Odetchnąłem z ulgą ...koszt 40 zł plus ewentualna wymiana oleju :)