Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem E90 2.0 D 2005r wersja z idrive. Dokupiłem na .... rynku płytę navi do wersji Business ( bo taką posiadam ) oczywiście z mapą Europy i Polski. W tej E90 wszystko działa idealnie. ALE kupiłem ostatnio E60 końcówka 2004r i ta sama płyta w tej navi ( też Business ) już nie chodzi do końca poprawnie, włąsciwie to tylko czytnik ją widzi można wybrać miejsce dotarcia np. Warszawa ul. Czerniakowska itp , ale w momencie gdy zatwierdzam aby zaczęła prowadzić pojawia się komunikat " Address not on DVD ! ", ale przecież sama pomogła mi wybrać ten adres z listy. Dzieje się tak z każdym adresem. Jak ktoś miał taki przypadek to proszę o informacje jak to rozwiązać, zaznaczam, że w E90 ta sama płyta chodzi bez zarzutu. I jeszcze jedno pytanie do fachowców - skonfigurowałem telefon z Bluetooth i już jest połączony, da sie odbierać i dzwonić ale nie widzi książki telefonu , zaznaczam że jak wejdę do E90 i tam się połączę tym samym telefonem jest wszystko lista tel, itp. PROSZĘ POMÓŻCIE NOWEMU UŻYTKOWNIKOWI FORUM.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W e60 masz prawdopodobnie stary soft w navi i dlatego nie widzi wszystkiego na płycie. Zapytaj w ASO jaki koszt wgrania softu.
Krzysztof
Opublikowano
Dokladnie. Te mapy chodza od Marca 2005, jak masz starsze auto to musisz uaktualnic soft od Navi w ASO.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Czy tylko ASO może uaktualnić soft, czy warto szukać gdzieś po elektrykach, i czy ktoś się orientuje ile to kosztuje ???
Opublikowano
Możesz u jakiegoś auto-elektryka, wASO albo samemu jeśli jest dostępny jakiś soft, a Ty wiesz co z nim zrobić. Tylko nie jestem pewny czy ktoś z forumowiczów posiada jakiś soft do tych nowszych BMW z idrive i czy da rade go samodzielni wgrać. Ja posiadam e46 więc jeżeli coś nie tak pisze to sory :)

http://images.chomikuj.pl/button/Sledz2424.gif

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w naszych BMW