Skocz do zawartości

2,5 24V Vanos - Lepiej jeździ z kat czy bez...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Silniczek 2,5 24V M50 lepszą ma moc gdy jest katalizator czy kiedy jest usunięty? Kupiłem dopiero auto które ma wycięty kat i wydaje mi się że trochę go zamula ponieważ nie ma ciśnienia w układzie wydechowym... Myślę o wstawieniu kat.. Proszę o porady.
Opublikowano
Katalizator w M50 jest tylko dla ekologi i nie wplywa na osiagi no chyba ze sie zapcha :D Narazie z testowanych tylko M52B28 wykazalo gorsza prace bez katalizatora :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Bo mam wrażenie, że trochę słabo mi ciąglnie 525 24V.... Myślałem, że to przez kat.. Szczerze mówiąc kiedyś jak w swojej e30 założyłem strumienicę zamiast kat miałem wrażenie że trochę osłabła (M40)... Właśnie zmierzyłem kompresję i ma po 14-15 na każdym cylindrze więc jest super.. Trochę zamulona mi się wydaje..:-(
Opublikowano
Sprawdz przyspieszenia i elastycznosc porownaj z katalogiem i wtedy mozna sie zastanawiac bo jest wiele czynnikow a moze to tylko twoje odczucie

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D