Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc wszystkim.Juz drugi raz swieci mi sie kontrolka trakcji. Po raz pierwszy poalila sie dopoki nie wylaczylem zaplonu. Nastepnego dnia zawiecila mi sie kontrolka poduszki powietrznej wcisnolem klakson a tu cisza kontrolka przygasla tak samo radio. Rozlaczylem akumulator na 3 min i wszystko bylo ok. Dwa dni pozniej tzn dzisiaj odpalam auto i znowu kontrolka trakcji sie swieci zgasilem auto odpalilem ponownie i dodatkowo mi sie zaswiecila poduszka powietrzna. Teraz mam je obie ciagle. Czy to jest zwarcie? Gdzie go szukac w LCM czy gdzies na przewodach do niego???Pomocy
Opublikowano

witam

myśle że najkorzystniej byłoby pojechać gdzieś na komputer i sprawdzić co jest nie tak to chyba będzie najszybszy i najprostszy sposób. jeżeli chodzi o kontrole trakcji to może gdzieś sie wtyczka poluźniła i już będzie błąd lub może coś powoli "umiera" np czujnik lub sterownik. jeżeli chodzi o poduszkę to u mnie też sie zapaliła i co gorsza komputer nie pokazuje żadnego błędu ale może u Ciebie będzie łatwiej z tym problemem, również może być jakaś wtyczka pod siedzeniami od mat lub inna miejmy nadzieje błachostka.

pozdrawiam