Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam kilka pytań, może niezbyt wyrafinowanych, ale chciałbym mieć pewność :) Jeśli np padnie mi sprzęgło to czy musze wymieniać koło dwumasowe i odwrotnie jak padnie koło dwumasowe to czy musze wymienić sprzęgło? Pozdro
Opublikowano
Jak padnie Ci dwumas , wypadałoby zajrzeć przy okazji do sprzęgła. często jedno idzie z drugim w parze a przynajmniej okładzina tarczy...
Opublikowano
Jak masz wszystko wyjete to warto zajrzec czy wszystko wszedzie jest ok. Jak wymieniasz dwumase to koszt tarczy sprzeglowej jest na tyle niski ze warto byloby ja tez wymienic jak wystepuje widoczne zuzycie, chyba ze jest OK to jej nie ruszasz. Natomiast przy wymianie tarczy sprzeglowej warto obejrzec dwumas, aczkolwiek jesli jest on OK to technicznie i ekonomicznie nieuzasadnionym jest jego wymienianie.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Dzięki koledzy, rozjasniliscie mi troche temat :) I kolejne pytanie (pewnie nie ma na to odpowiedzi) o żywotnośc dwumasy i sprzegla w naszych buniach. Ewentualnie jak mozna dbac o dwumase, jakies wskazowki?