Skocz do zawartości

E36 JAK WYREGULOWAC ELEKTRYCZNY DACH W CABRIO??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam E36 320i cabrio z 96 roku i potrzebuje informacji jak wyregulować dach, zauważyłem że gdy otwieram(dach składa sie automatycznie) to ma problem z rozłączeniem sie od szyby, trochę ciężko sie podnosi, i w momencie kiedy otwiera sie pokrywa na dach(półka tylna) tylna cześć dachu(z szybką) nie unosi sie na tyle żeby pokrywa otwarła sie bez zahaczenia o materiał. nie jestem mechanikiem ale jesli to nie jest skomplikowane to może poradzę sobie sam tyle ze potrzebuje wskazówek co jak i gdzie sie reguluje. jeśli ktoś z was to robił to podeślijcie opis bądź jeśli ktoś wie gdzie w okolicy Krakowa można podjechać i oddać auto w dobre ręce to też proszę o info odnośnie takiego miejsca.

Opublikowano
witaj. sprawdz historie auta. bardzo prawdopodobnie moglo byc LANE wiec...... trudno regulowac. jak sam zauwazyles wszystko tam musi pasowac do siebie przy skladani i zamykaniu dachu.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Wyższa szkoła jazdy a do tego nie wszystko nadaje się na forum :wink: Mała podpowiedź; sprawdź siłowniki gazowe, które mogą być już słabe dlatego są problemy z otwieraniem.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Auto nie było "LANE", kupiłem od znajomego i mam je juz 2 lata, wszystko działa bez zarzutu, dopiero jakis czas temu jak rozkładałem dach okazało się że coś jest nie tak.

"anjinsan" dzięki za podpowiedź, w weekend zerknę tylko w jaki sposób je sprawdzić??