Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chciałem się dowiedzieć jaką wam pokazuje komputer po odblokowaniu bo mi pokazuje 78-80 st C i wydaje mi się, że powinna być wyższa. dodam, że na zegarach wskazówka stoi idealnie w pionie, a temp zewnętrzna -2 st C

jakby któryś z kolegów mógł sprawdzić i później napsać to byłbym wdzięczny

pozdrawiam

Opublikowano
pion to 76 stopni przynajmniej w M47N ... kilka centow wyzej mozesz miec po kolejnych kilku kilometrach w zimie ... mi przy spokojnej jezdzie (przez wiochy do pracy) osiaga 85 stopni po jakis 15 km ... po miescie pewnie bedzie z deka szybciej
Opublikowano

właśnie o to chodzi, że wskaźnik pokazuje mi tak samo czy zima czy lato +30 st C ale wcześniej nie sprawdzałem ile pokazuje komp

w zimie po przejechaniu ok 6 km wskazówka jest już w pionie

Opublikowano
a jak ma Ci pokazywac ? termostat masz sprawny ... uzyskuje 76 stopni i od tej chwili jest pion co sie dzieje pozniej nie widac na analogu ... tyle ze latem oczywiscie pion bedzie szybciej :D
Opublikowano

Silnik ma się nagrzewać do 88-92 stopni i taką temp ma trzymać. Jak termostat otwiera się wcześniej to silnik nie nagrzewa się do normalnej temp pracy.

Temp 88 stopni to początek otwarcia termostatu a 92 to pełne otwarcie.

Są możliwe jednak wyjątki od tej sytuacji ale tylko w skrajnych sytuacjach np: bardzo szybka jazda po autostradzie latem lub bardzo wolna jazda z ogrzewaniem na ful przy -30.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

czyli termostat do wymiany tylko który?

szybko się nagrzewa, temperaturę trzyma.

dodam, że kolega w X-3 z tym samym motorkiem ma identyczne wskazania