Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem od kąd kopiłem auto, niestety zapach spalin jest nie do zniesienia, można powiedzieć że wręcz gryzie w płuca... ( a wiem jak kopci stary transit itd:P I zapach jest o wiele znośniejszy).

Auto nie kopci na czarno, ogólnie wszystko jest ok, wlałem nawet STP do czyszczenia wtrysków ale 0 reakcji.

Jak myślicie to wina padających wtryskiwaczy czy jakaś inna kwestia?

Miałem wycięty katal, ale wcześniej było tak samo.

Opublikowano

kiedyś miałem ten silniczek i też tak strasznie waliło, teraz znajomy kupił bmw z tym dieslem i też to samo

jak jeździłem na serwis to na kompie nic nie wykazywało, auto miało moc, lałem dobre paliwo

wydaje mi się, że niektóre bmw już tak mają, a szczególnie jak osiągną już jakiś przebieg

Opublikowano
Jeżeli spaliny czujesz na postoju, to czytałem na innym forum, że winny jest elastyczny łącznik wydechu (przeplotka z siatki) za katalizatorem. Naprawa: wycięcie starego i wspawanie nowego. I dodatkowo cytat
okazało się iż tłumik został zatkany osadami ze spalin.kiedy elastyczny łącznik był nieszczelny spaliny wychodziły do komory silnika,resztki te cięższe ze spalin lądowały w tłumiku .po wymianie łącznika okazało się że tłumik zatkał się nimi i stąd te wszystkie objawy.wystarczyło przedmuchac wydech powietrzem i po problemie