Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od tygodnia stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW 525i KOMBI z 92r.

Autko koloru czarnego. Wrzucę zdięcia jak tylko je zrobię.

Odrazu małe pytanko a raczej dwa. Skrzynie mam manualną a wyświetla mi się komunikat GETREBEPROGRAMM. :jawdrop: Co mam z tym począc. Oraz pytanie drugie. SENSOR OELSTAND Szukałem jakiegoś czujnika w misce olejowej i nic tam niema. Co panowie na to.

POZDRAWIAM

Opublikowano

Witam Witam towarzysza niedoli :D

Ach jak bez tych beemek byloby nudno.

Mam co prawda inny model ale wydaje mi sie ,ze czujnik cisnienia oleju nie znajduje sie w misce olejowej.

A co do skrzyni to nachodzi mnie mysl,ze przedtem mogl byc automat,ale to chyba smieszne.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Automat był na 100%. Wymiana nastąpiła w Niemczech na co mam papiery. Motor według papierów ma przebieg 92 tasiące. Ale ten komunikat jest naprawde wkurzający. Auto jest naprawde zadbane więc chciałbym aby wszystko było OK.

Brat ma też BEMKE i mieszka w Poznaniu. Ma tam kolesi co pracuje w serwisie BMW i niektóre dziwne rzeczy naprawia w domu, więc może on coś pomoże.

DZIEKI WSZYSTKIM

Opublikowano

1 - miales automat i musisz teraz przeprogramowac komputer - tzn zrobic zworke w check controlu , zeby nie pokazywal bledy

2 - masz uszkodzony czujnik oleju albo obwod - co radze sybko naprawic bo moze msie to zle zakonczyc .......

Opublikowano

Komunikat spowodowany jest brakiem komunikacji pomiedzy

zespolem wskaznikow a (nieistniejacym juz) modulem AGM.

Byc moze da sie to obejsc jakas "zworka" - nie wiem jak to dziala

w E34 ale w E39 jest to niestety cyfrowa linia danych i prosto sie

tego obejsc nie da. Mozna przelozyc inne zegary (od manuala) -

mam nadzieje ze u Ciebie bedzie jakos prosciej.

Niestety nie mam teraz dostepu do schematow wiec nie moge

sprawdzic-sprobuje wieczorem

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl