Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Na pewno wielu z Was myślało o wyposażeniu swojej e39 z m-pakiecikiem w wydechy a'la m5. Ja z kolei chcąc być oryginalnym wymyśliłem sobie podwójny wydech m-pakietowy - chromowane końcówki z tym, że po jednej z każdej strony. Nabyłem nawet drugi taki wydech, w głowie plany jak to poprowadzić, kontrola od spodu aż tu heca! Brak miejsca na prawą puszkę z powodu wnęki na zapas. Nie wiem jak to teraz poprowadzić i czy wogóle tą wizję realizować. Może od tego rezonatora w kształcie litery Y poprowadzić po prostu rurę bez puszki tłumika z prawej?

Tradycyjnie spytam o jakieś sugestie, poparte doświadczeniami praktycznymi najlepiej. No i PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Związku że często przeglądam allegro w poszukiwaniu idealnej e39 :) znalazłem coś takiego.

Mozę właściciel wskaże CI właściwą drogę w uzyskaniu wydechu a'la M5

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11426718

A może mamy właściciela na forum i coś przekaże na temat wydechu?

Właścicielu zgłoś się ;)

http://farm8.staticflickr.com/7143/6826155841_0459a462fa.jpg
Opublikowano

Wiesz, #1, że odezwę się do gościa, bo Łomża jest 32km ode mnie, podjadę jeśli się zgodzi. Jeśli chodzi o autko to jest kilka rzeczy, do których bym się przyczepił. Dwie różne nerki, na zewnątrz xenony a w środku regulacja wysokości reflektorów. Do tego motor 2.5L nie miał 192 (a nie 193) KM w 1999 roku. No i te wydechy (chyba Ulter) - dla mnie chamówa. Oby ten prawy był podłączony wogóle, bo reszta zwiastuje, ze moze być "ślepy". W kazdym razie, koleżko - dzięki.

P.S. Swoja drogą chyba masz długie wakacje, ostatnio często jesteś na forum. Albo ciężko pracujesz, jak ja :lol:

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Ten samochod to rzezba, przekladany Brytyjczyk.

Zegary "angielskie" i kolor kokpitu nie zgadza sie z reszta, co nie zmienia faktu, ze z daleka i na fotkach niezle sie prezentuje.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Wiesz, #1, że odezwę się do gościa, bo Łomża jest 32km ode mnie, podjadę jeśli się zgodzi. Jeśli chodzi o autko to jest kilka rzeczy, do których bym się przyczepił. Dwie różne nerki, na zewnątrz xenony a w środku regulacja wysokości reflektorów. Do tego motor 2.5L nie miał 192 (a nie 193) KM w 1999 roku. No i te wydechy (chyba Ulter) - dla mnie chamówa. Oby ten prawy był podłączony wogóle, bo reszta zwiastuje, ze moze być "ślepy". W kazdym razie, koleżko - dzięki.

P.S. Swoja drogą chyba masz długie wakacje, ostatnio często jesteś na forum. Albo ciężko pracujesz, jak ja :lol:

Można sprawdzić co w trawie piszczy z tym układem tym bardziej ze masz blisko. Wydech nawet nie jest okopcony w środku, Siatki nietkniete Co2.

A ten egzemplarz jest mocno przekombinowany, jak mowi kolega arecki możliwe ze to anglik, moim zdaniem robiony na odpier...

Z daleka wygląda zacnie a zbliska czar pryska.

PS. Wakacji już dawno nie miałem, cały czas pracuję na swoje 540 :)

Opublikowano

Czar prysnął całkowicie - jestem po rozmowie z gościem. Jeśli chcecie - zadzwońcie, bo za takie rzeczy, jakie opowiada to w Bawarii by mu chyba sprawę założyli, heh. Ani lewa ani prawa strona nie jest podłączona, ale UWAGA! - tak podobno było w "m-pakiecie rozszerzonym"! Kopara opada! Są tam tez podobno "oryginalne, fabryczne strumieNNice" (tak powiedział - przez dwa "N"). Jadę na pewno - muszę gościa zobaczyć :lol:

Wracając do auta - faktycznie zegary w milach, więc i ten przebieg chyba też...Egzemplarz zrobiony "na sztukę", to fakt, Arecki. A fajne auto mogło być...

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Boże czego to ludzie nie wymyślą :o

Tez tak podejżanie czysty jest ten wydech, zero sadzy, ale niespodziewałem sie ze jest nie podłączony :lol:

Szkoda auta bo dobrze się prezentuje, cholera wie jakie jeszcze domorosłe/fabryczne modyfikacje zastosował w tym wehikule?

Czyli dzięki strumieNNicą od M-GmbH ze standardowych 170ps wskoczył na moc z 528? Niesamowite.

Myśle ze jak się tam wybierzesz poznasz więcej szczegółow tego szczególNNego auta.

Chętnie poczytamy o tym na forum i jeśli będą powódy do śmiechów, bedziemy sie śmiać :)

Opublikowano

O ile latem to nie wychodzi w praniu tak szybko o tyle zimą widok jak dla mnie koszmarny - 4 rury a dymek leci gdzieś spod spodu :norty:

Ciekawe, czy ten silnik w nim jest chociaż PODŁĄCZONY :mrgreen:

Ubić takiego to i tak za mało...

Pzdr.