Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Jestem posiadaczem BMW e61 525d. Ostatnio niestety wystąpiło u mnie kilka problemów, mianowicie mrozy spowodowały problemy z akumulatorem, który eksplodował w trakcie ładowania. Auto otrzymało nowy akumulator, niestety nie odbyło się bez odpalania kablami, po tym procesie autko odpaliło niestety zaczęło sygnalizować problem z poduszkami powietrznymi i napinaczami. Znajomy poradził, żeby odpiąć akumulator na jakiś czas, podłączyć ponownie i wszytko powróci do normy, niestety nie powróciło, co więcej, wszystkie informacje diagnostyczne , które do tej pory świeciły się na zielono z symbolem OK zaczęły sygnalizować błędy. Co z tym fantem zrobić, jak to wszytko "poukładać" żeby znów wszytko było sprawne??

Może ktoś przy okazji napisać jakie parametry powinien mieć akumulator do silnika 525d , dzięki z góry

Opublikowano

Według mnie temat do zamknięcia , tematów od tego od groma a nowy forumowicz zakłada taki sam temat nie szukając odpowiedzi na swoje pytanie

Nie odpowiadać w tym temacie niech nowy użytkownik się wysili i poszuka od czego są te błędy przy nowym aku

• Członkowie klubu
Opublikowano
Przyczyną błędów był spadek napięcia. Nalezy podpiac sie pod kompa skasować błędy i po sprawie.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań