Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Znowu jakaś awaryjka, drobnostka jakich wiele, wliczona w los posiadacza e39 :)

Mianowicie szyba od strony pasażera otwiera się tylko nieznacznie, na jakieś 10 - 15 cm i stop! Zamknąć można, nie chce się tylko dalej otwierać, zawsze do tego poziomu.

Akcja jak w autach wożących VIP'ów, szyba uchyla się lekko, np. do podania dokumentów, no i żeby snajper nie miał za łatwo...VIP'em nie jestem, rozdrażniony tą pierdołą - owszem.

Sugestie mile widziane.

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

A nie słychać żadnych stuków w środku? Jeśli tak to bardzo możliwe, że szyba wysunęła się z mocowania (na dole trzymają ją 2 metalowe łapy skręcane śrubą i gumą wyściełaną od strony szyby). Jak wypadła, to po przejechaniu tych kilku cm może się klinować w prowadnicach i dalej nie zejdzie.

Pzdr.

Opublikowano
Wiesz, Monolito77, że dumałem nad czysto mechaniczną przyczyną tejże usterki, właśnie jakieś zacinki, bloki, stuki, puki i nic z tych rzeczy. Cichuteńko, żadnych odgłosów, pisków, tarcia, nic. Po prostu staje w pewnym położeniu i tyle. Domykanie kluczykiem też działa, nie wiem co to może być.

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Ja kiedy musiałem szybę włożyć poprawnie w te łapy (wysunęła się kiedy którejś zimy jak próbowałem otworzyć szybę a przymarzła górną krawędzią do ramki - zaczęło coś stukać w bebechach w środku kiedy opuszczałem i podnosiłem szybę ) miałem tak, że po zamontowaniu tej łapy szyba trochę krzywo się ułożyła i właśnie było tak, że do góry podjechała bez problemu a potem przy próbie opuszczenia jej zjechała na jakąś 1/3 wysokości od góry i stanęła bo się sklinowała w prowadnicy - w sumie też żadnych stuków nie było. Dopiero ponowne ułożenie jej w mocowaniach pomogło i do dzisiaj chodzi bezproblemowo.

Tak czy inaczej - musisz rozebrać boczek i zobaczyć od środka co w trawie piszczy :wink:

Pzdr.