Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukalem troche na roznych forach lecz nie znalazlem odpowiedzi mianowicie chodzi o regulacje przedniego kola o pochylenie ale nie na zewnatrz a do wewnatrz bo zaden ze mnie drift'er.Autko mam po lekkim dzwonie i wlasnie z tej str.kolo mi sie polozylo w sposob dosc widoczny,temat do wgladu na drugim forum... http://www.insomnia.pl/Po_stluczce-t628977.html czy istnieje mozliwosc wyregulowania tego?Mysle ze jesli nic z tym nie da sie zrobic to aby wszystko bylo symetryczne to po drugiej str.trzeba bedzie podkladkowac.Co o tym sadzicie?
Opublikowano
po pierwsze chyba nie w tym dziale piszesz o tym ale odpowiem Ci ze w bmw nie wyregulujesz pochylenia kola,sa takie zaklady np u mnie w krakowie jest gosc ktory naciaga takie juz poskladane auta po dzwonie zeby geometria sie zgadzala,zabieg kosztuje okolo 500zl
Opublikowano
ja mam 1.8 i sedan z motorem m43 i u mnie pochylenie na jednym kole bylo 78minut i takie powinno byc i na drugim (w ksiazce jest dozwolone do 1 minuta i 10stopni tak ma diagnosta w ksiazce) a na drugin 1stopien i 78 minut. i mi cielo wewnetrzna strone opony. sam to naciagnolem. amortzator trzyma sie w 3 miejscach na zwrotniy, na dole w 2 niejscach i u gory w 1. na gornym uchu rozwiercilem i przesunolem na zewnatrz 2 mm tyle bylo trzeba )kolo chowalo sie do srodka) ustawilem podkladki i obspawalem teraz ruznica jest 8 min czyli jest prawie w nornie. pozdrawiam Przepraszam za bledy -bo zawsze trafi sie ktos kto mi to wytknie :)
jedynakk
Opublikowano
Ok Jedynakkk dzieki serdeczne.W pon.mam sie umowic na warsztacie,mechanior zrobi ogolne ogledziny i zobaczymy co ze zbierznoscia bedzie a to pochylenie kola chyba zrobie tak samo jak Ty bo o tym rozwiercaniu nie pomyslalem
Opublikowano
Zagonilem autko na warsztat,rozwiercili mi co trzeba ale sie okazalo ze wachacz jest o pol cm dluzszy i dlatego musialem kupic drugi i sie okaze czy bedzie ok. moze ktos grzebal sie w zawieszeniu E36 i E30 bo chyba podobno nie roznia sie te wachacze