Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem tu nowy lecz dołączyłem na stałe do klubu na początku mam pytanie czy ktoś miał problem tego typu z automatem autko chodziło do tego czasu bez problemu dzis w trakcie jazdy zatrzymałem się na światłach i...i nie rusze z miejsca silnik wchodzi na obroty a skrzynia stoi ani do przodu ani do tyłu wyłanczam silnik załanczam poi właczeniu D powolutku czyli 5 na godz jade do przodu do tyłu to samo na wyświetlaczu komunikat getribe program czyli awaria programowa czy coś w tym stylu nie włancza się bieg awaryjny dojazdowy 3 i stoje ledwo co dojechałem 5 km do domu POMOCYYYY
Opublikowano
Witam wszystkich jestem tu nowy lecz dołączyłem na stałe do klubu na początku mam pytanie czy ktoś miał problem tego typu z automatem autko chodziło do tego czasu bez problemu dzis w trakcie jazdy zatrzymałem się na światłach i...i nie rusze z miejsca silnik wchodzi na obroty a skrzynia stoi ani do przodu ani do tyłu wyłanczam silnik załanczam poi właczeniu D powolutku czyli 5 na godz jade do przodu do tyłu to samo na wyświetlaczu komunikat getribe program czyli awaria programowa czy coś w tym stylu nie włancza się bieg awaryjny dojazdowy 3 i stoje ledwo co dojechałem 5 km do domu POMOCYYYY

lepiej było do warsztatu od razu jechać zamiast do domu - teraz pewnie będziesz musiał lawete wzywać i płacić spore pieniądze. Z reguły pada konwerter, można go regenerować za w miarę sensowne (w porównaniu z gruntownym remontem skrzyni) pieniądze, w granicach 2000 zł. Przez forum nikt Ci nic sensownego nie powie, bo jak skrzynia padła to tylko w jeden sposób można zdiagnozować usterkę i koszt naprawy - wyciągnąć skrzynię na stół w warsztacie i rozebrać.

Dlatego poszukaj dobrego skrzyniarza w Twojej okolicy i niech demontuje skrzynię - wtedy się dowiesz co jest z nią

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Niczego jeszcze nie szukaj, tylko sprawdz stan i poziom oleju w skrzyni. Czy byl wymieniany?

2. Podlacz auto do kompa i zobacz co sie dzieje ze skrzynia.

Wtedy dopiero podejmuj jakiekolwiek ruchy. Jesli nie wiesz jak sprawdzic poziom i stan oleju poszukaj na forum. Znajdziesz linka w ktorego wpiszesz ostatnie cyfry VIN'u - on ci powie co to za skrzynia, wtedy poszukasz jak sprawdzic olej i jaki olej dokupic.

@edit

Kolega Vortex mnie wyprzedzil o ulamek sekundy chyba ;)

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik