Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam problem zwiazany ze skrzynia biegow jest to e39 535 automat pojawil mi sie komunikat trans filesafe prog, i od pewnego czasu slysze stukanie w moscie albo w przegubie. Czy to moze byc przyczyna wyswietlanego bledu. :?: Prosze o porady w tej sprawie.
Opublikowano
kolego tak na moje oko to wlaczyl ci sie tryb awaryjny skrzyni biegow. zapewne masz automat wiec jak najpredzej pod kompa i wtedy zobaczysz co jest nie tak. w pozniejszym terminie moze troche wiecej kosztowac.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt z fusow nie wyczyta... Tylko odczyt z kompa :!: Najlepiej jak najszybciej...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Witam ponownie. pate dni temu bylem na diagnostyce pokazalo mi 2 bledy miedzyinnymi:108 continuous voltage a drugi to camshaft position sensor.Ten perwszy to nikt niema pojecia co to jest?? drugi to czujnik polozenia walka roz.bylem w serwisie od automatow sprawdzili poziom oleju i mowia ze skrzynia jest wporzadku brak jakichkolwiek bledow. Akumulator tez nowka sztuka bo slyszalem ze czasami powodem moga byc spadki napiecia i komp gupieje wtedy.Prosze o jakiekolwiek informacje na ten temat??.pozdro!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tradycyjnie jesli nie wiemy, pytamy wujka google:

Wpisujemy fraze w cudzyslowiu jak tu:

http://www.google.com/search?hl=pl&q=%22108+continuous+voltage%22&btnG=Szukaj&lr=&aq=f&oq=

Czwarty link:

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f76/e38-750i-does-not-turn-over-t14592/

Sprawdz alternator :?: Warto sprobowac.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
witam. Sprawa rozstrzygnieta jak by co. Wzielismy na kanal i odkrecilem miske skrzyni zeby elektrozaworki poprzeczyszczac i co sie okazalo, ze filtr oleju skrzyni lezal w tej misce razem z 2 srobkami!!!! jakis fachowiec musial olej kiedys zmieniac i mu sie zapomnialo dokrecic!! skrecilem wszystko do kupy zalalem oliwe i hula jak trzeba. pozdrooo