Skocz do zawartości

BMW 320d właczony nawiew bezprzerwy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich kolegow. Mam problem po wymianie akumulatora po wyłaczeniu zapłonu ciagle dziala mi nawiew auto zamkniete nawiew w srodku dziala. Co to moze byc dodam ze posiadam pelne webasto postojowe nie dogrzewacz. Stało sie tak po podłaczeniu alarmu i wymianie akumulatora.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Oriętuje sie ktos czy nawiew klimatronika ma jakis przekaznik czy cos takiego. Dzis podlacze auto pod kompa to zobacze.
Opublikowano
jesli chodzi Ci o dmuchawe to nie ma ona przekaznika ... jest sterowana przez jeza bezposrednio z IHKA
Opublikowano
Witam wszystkich kolegow. Mam problem po wymianie akumulatora po wyłaczeniu zapłonu ciagle dziala mi nawiew auto zamkniete nawiew w srodku dziala. Co to moze byc dodam ze posiadam pelne webasto postojowe nie dogrzewacz. Stało sie tak po podłaczeniu alarmu i wymianie akumulatora.

Pozdrawiam

rozumiem że dokładałeś alarm.... ja szukałbym właśnie tu przyczyny... widzę że kolega z Kołobrzegu.....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor

Witam nie wiem co sie stało ale nawiew sam sie naprawił. Wczoraj przyjechalem ze szczecina do kolobrzegu zgasilem auto zaplon wylaczony a nawiew z klimatronika swiecil sie i nie chcial sie wylaczyc. Dopiero jak sam wylaczylem go recznie to gasł. W dodatku nie moglem wtedy tez jak juz silnik ostygl wlaczyc webasta. Dzis po przejechaniu 8 km nawiew zaczol sie wylanczac sam tak jak powinien. Nie wiem o co chodzi i co to moglo byc. Sprawdzalem bezpieczniki jak nie moglem nawiewu zgasic wyjmowalem kazdy i tylko widzialem chyba przez to i odlanczanie akumulatora bledow zlapal. Bledy wykasowalem i narazie jast dobrze.

A w inpie wyszły takie łedy moze wie ktos o co chodzi??

1.

46F1 46F1 (0) Steuergeraet intern 6

Error counter: 3 Logistic counter: 36

2.

21 Relay Rear window defogger

Error frequency : 42

Short circuit to ground

Errorcode: 15 02 2A 36 00 87 15 00 00 6C -------------------------------------------------------------

24 Water valve

Error frequency : 8

Short circuit to ground

Errorcode: 18 02 08 36 00 87 18 10 00 78 -------------------------------------------------------------

23 Auxiliary water pump

Error frequency : 160

Short circuit to ground

Errorcode: 17 02 A0 36 00 87 18 11 00 7A =============================================================

Opublikowano
ten 2 błąd to jakiś przekaźnik podgrzewania tylnej szyby ... sprawdź czy szybka grzeje... i może to on miał związek z nie wyłączaniem się climatronica....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor

Hej wiem ze cos z przekaznikiem tylnej szyby podgrzewanie szyby tylnej dziala nawet jak wszystko rozmarznie to ogrzewanie sie samo wylancza.

A pozostale bledy?? moze przez to ze bezpieczniki wyjmowalem i aqu byl odlanczany??

Tylko ciekawia mnie te bledy:

24 Water valve

i

23 Auxiliary water pump

Od czego one sa jakies pompki??

Pytanie jeszcze do przekaznika podgrzewania tylnej szyby, w ktorym miejscu on sie znajduje?. Auto po liftingu.

Opublikowano
z tylu miedzy zbiornikiem od spryskiwacza tylnej szyby a glosnikiem ... zawor i pompka to obieg ogrzewania ... skasuj te bledy na razie i zobacz czy wroca ... moze przy podlaczaniu aku (skoki napiecia) IHKA "zglupialo".