Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zima trzyma, a mój płyn cały czas zamarznięty. Jak trochę mróz puścił i zaczął ledwo działać, pomyślałem :( i wlałem 0,25l denaturatu), efekt-roztopiły się końcówki spryskiwacza i mam wydatek, nie chce mi się w to wierzyć, ale niestety tak sie stało. Stąd ostrzegam przed wlewaniem różnych wynalazków do płynu do spryskiwacza. Koszt 1 szt w ASO 124 zl
Opublikowano

podepne sie do tematu!!!

ja mam narazie obawy poniewaz bede musial kupic plyn do intesywnego mycia i tu moje pytanie czy istnieja na rynku jakies zamienniki tego cuda??? tylko takie zeby mi tez nie popalilo dysz lub cos w tym rodzaju!!!!

dzieki z gory!!!

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
mi nie chodzi o zimowy talko zamiennik takiego jak ma byc orginalnie!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

matty, nie dziala Ci kropka na klawiaturze, ze tak pokrzykujesz? Kazde zdanie zakonczone seria wykrzyknikow :duh:

Co do napelnienia zbiorniczka intensywnego mycia, mozna to kupic w sklepach motoryzacyjnych. Nie chce mi sie isc sprawdzic co to jest do garazu i byc moze puste opakowanie jest juz wyrzucone...

Spotkalem sie z przypadkami zapalenia sie plynu spryskiwacza w podgrzewanych dyszach E39, tak wiec trzeba uwazac i nie lac spirytusu.

Kiedys byl post Pani z Gdyni, ktora przezyla taka przygode na stacji paliw.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Witaj,

tez mialem zeszlej zimy problem z oryginalnymi koncowkami spryskiwacza po zimowym plynie z jednego z marketow (...) - zamontowalem mocne, stalowe koncowki kupione w SO BMW (nie A-SO:) ) i dają aż miło - pokrycie szyby jest lepsze i wydaje mi się, że cisnienie też większe. Koszt obydwóch koncowek z zamontowaniem wyniosl mnie 280 zl okolo po przeliczeniu.

Podobnie jak koledzy - ostrzegam przed uzywaniem "tanszego" plynu do spryskiwaczy... teraz kupuje na Shell albo OMV i jest ok:) i zapach tez inny:)

BTW - znajomemu w octavii ta sama partia plynu z marketu wzarla sie w lakier na tyle, ze nawet po polerce widac smugi zgodne z torem plynu.

Zbiorniczka intensywnego mycia nie mam (albo nie wiem ze mam...) to nie doradze w tej kwestii.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

co do tych wykrzyknikow to sie poprawie. i nie krzycze poprostu juz mam taki styl pisania. dzieki za info.

pozdr matty

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
glupie pytanie :oops: tez nie moge namierzyc zbiorniczka intensywnego mycia ... gdzie on sie znajduje?
Opublikowano
zbiorniczek intensywnego mycia jest przy prawym kielichu jednak nie każdy model jest w niego wyposazony