Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z elektryką w moim touringu:

1. Po włączeniu świateł gaśnie mi samo z siebie podświetlenie licznika z podświetleniem reszty panelu. Dzieje się to niezależnie od tego czy jadę po równej drodze czy po nierównościach. Czasem się potrafi wyłączyć po włączeniu kierunkowskazu lub po naciśnięciu hamulca.

2. Komputer ciągle mi wyświetla, że nie mam podświetlenia tablicy rejestracyjnej i że nie działa mi światło wstecznego. Podświetlenie i wsteczny działa, w kabelkach nic namieszane nie jest a mimo wszystko ciągle ten błąd mi wywala. Żarówki wszystkie wymieniłam na nowe więc nie ma mowy o tym, że za chwilę któraś się przepali.

3. Centralny zamek nie działa tak jak powinien. Wychodzę z auta, zamykam kluczykiem, samo się otwiera i dopiero się zamyka przy drugim zamknięciu kluczykiem.

4. Nie zapala mi się lampa check engine , zarówno po przekręceniu na pozycję zapłon jak i po odpaleniu i wypięciu np. przepływomierza , TPS bądź czujnika położenia wałka. Lampka wymieniona na nową.

5. kontrolka poduszki nie zapala się również po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon

Jeżeli ktokolwiek zna odpowiedzi na te moje problemy to będę wdzięczna za pomoc :)

Opublikowano
bezpieczniki sprawdzone już dawno i wszystkie są całe.

Te pod kanapą? No to masz problem z którymś z siłowników, jezeli wszystkie drzwi w kabinie się zamykają to być może bagażnik. Koniecznie udrożnij odpływy wody w drzwiach, bo tam też może zbierać się woda, i wilgoć dokucza.

Bandite Motor Wagen