Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry,

Przedwczoraj rano pierwszy raz zdarzyło mi się, że autko nie chciało odpalić. Musiałem pokręcić 2 razy i po 2 sekundach zaskoczył.

Wczoraj odpalałem kilka razy i wszystko pracowało jak należy do momentu gdy koło 23 chciałem wrócić od znajomej

do domu. Wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk i nagle na desce rozdzielczej zrobiła się dyskoteka (na przemian co 0,5 sec.

zaświecają się i gasną wszystkie lampki a przy tym słychać ze stacyjki rytmiczne tykanie, które ustaje dopiero 2-3 sec po wyjęciu

kluczyka.

Próbowałem odpalić kilka razy i za każdym razem to samo. Otworzyłem maskę i znalazłem jeden spalony bezpiecznik (20A) - wymieniłem,

ale nadal dzieje się to samo.

Akumulator wygląda na sprawny, gdy przekręcę kluczyk do połowy włącza się elektryka, gra radio etc. Jaja zaczynają się gdy próbuję

przekręcić stacyjkę. Trochę tak jakby coś blokowało zapłon na poziomie stacyjki (jakieś sprzężenie zwrotne mechanizmu przy kluczyku).

Panowie pomóżcie mi.

Pozdrawiam,

A._>

• Członkowie klubu
Opublikowano
Sprawdź czy nie są luźne klemy na akumulatorze. A nawiasem mówiąc tak to jest jak się do znajomej wieczorową porą jeździ :lol: :lol: :lol:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

No więc poszedłem z narzędziami zawiniętymi w bluzę do unieruchomionego samochodu, a potem poszło szybko..

Odpiąłem klemy od akumulatora, po chwili podłączyłem ponownie i.. samochód normalnie odpalił i dziś przez cały

dzień odpalał jak zawsze na dotyk. (?)

Czy ktoś mi to wytłumaczy?

P.S.Odnośnie motywu koleżanki wieczorową porą Anjinsan.. nie wiesz jak blisko sedna byłeś (...) haha.

Ukłony,

A.