Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomocy moze ktos ma jakiś sposób jak wyciągnać wtrysk paliwa 2.0d :mad2: co trzeba sciągnać żeby go wycharatać???

koledzy czy jest ktoś kto potrafi mi pomóc??????????

Opublikowano

podnieść maske :))

nie będę jakoś dokładnie śrubka po śrubce opisywał bo jeśli masz jakieś pojęcie o mechanice to pewnie tylko wskazówki wystarczą ...

wyjmujesz filtr kabinowy wraz z jego podstawą, następnie zrzucasz osłony górne plastikowe, odpinasz wtyczke od czujnika doładowania w kolektorze dolotowym (z tyłu blisko podszybia), odkręcasz wszystkie śrubki z kolektora i wyjmujesz go na zewnątrz.

Następnie odkręcasz przewody paliwowe z wtrysku i popuszczasz z drugiej strony na pompie.

Masz przed sobą wtrysk na dwie nakrętki przykrecony - odpinasz przewodzik przelewowy, odkrecasz śrubki dociskające wtrysk i wyjmujesz go z gniazda.

Jednak najczęściej bedzie potrzeny jeszcze prosty przyrząd udarowy do samego wyciągniecia wtrysku z gniazda - najtaniej zrobić go samemu tylko potrzebna będzie nakrętka ze starego jakiegoś przewodu aby pasowała na wtrysk i trzpień z elementem udarowym.

Przy tej operacji warto jeszcze sprawdzić czy świeczki są sprawne.

Pozdrawiam

Opublikowano
dzieki za dokładne wskazówki ja stanąłem właśnie na tym ze nie moge go wyciągnąc bo jest zapieczony choć trochę sie rusza. Jeśli możesz to opisz mi dokładniej jak zrobić ten przyrząd i czy nim nie uszkodzę kabla od wtrysku dzięki wielkie za pomoc !!!!!!