Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Moje BMW jest z marca 1992 roku i powinien tam być silnik 1.8i tak jak w papierach, ale obawiam się że jest 1.6i Ponieważ poprzedni właściciel mówił że wyskoczył mu korbowód i zmienił silnik na taki sam :duh: oczywiście dowiedziałem się tego po kupnie, ale z tego co się orientuje to te silniki różnią się miejscem korka oleju, ja mam w swojej bmw korek blisko rozrządu.

Jak by ktoś mógł napisać czym się różnią te silniki to bym był wdzięczny, potrzebne mi to jest ponieważ mam efekt bociana i nie wiem czy dźwigienki i popychacze bęndą pasowały z góry wielkie dzięki.

Edytowane przez mlody k
Opublikowano

jak sam nie sprawdzisz to my Tobie nie powiemy jaki masz silnik :mrgreen: jedynie moge Cie pocieszyc ze popychacze dzwikienki i wszystko inne jest takie samo w silnikach m40

1.6 i 1.8 w e36 wyglądaja tak samo i korek oleju maja przy rozrządzie w e30 mialy przy podszybiu o ile sie nie myle najszybciej mozesz sprawdzic jaka pojemnosc pod tym czarnym plastikiem na kolektorze dolotowym

Opublikowano
ok to dzięki, jak wszystko będzie pasowało to tylko zostało mi zakupieni potrzebnych części i wymiana :)