Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam rozbity przód w e39 530d 2002r, uszkodzone: maska, obie lampy, wzmocnienie, pas, chłodnica wody,klimatyzacji, wloty powietrza itd. Ogólnie wszystko do silnika. Błotniki całe.

Moje pytanie to od jakich silników z e39 przed liftem będę mógł przełożyć sobie cały przód czyli pas wzmocnienie chłodnice. Bo z pewnością lampy i zderzak to będę musiał kupić już po lifcie.

Mam zamiar kupić anglika lub coś u nas w kraju np. po bocznym uderzeniu gdzie z auta zrobił się banan.

Od której e39 będzie pasował przód od 520i,523i, 525i 528i czy może tylko od diesla 525TDS, 520d.

Mam tanio do kupienia 528i po bocznym uderzeniu i może z niej dało by się przłozyć pas wzmocnienie wszystkie chłodnice i wentylatory? i ostatnie pytanie do maski przed liftem da się włożyć nerki po lifcie?

Opublikowano

Witaj,

nie jestem pewny, ale pasować z przedliftowego będzie bodaj tylko chłodnica. Wzmocnienie z tego co mi wiadomo delikatnie, ale się różniło. Nerki przedliftowe niestety też nie pasują do maski poliftowej.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

A niby co się miało zmienić z maską? Jest taka sam, tak samo nie słyszałem o żadnych problemach z przekładaniem nerek, tak samo pas przedni też pasuje od każdej wersji silnikowej.

Kierownice powietrza i sąsiadujące plasticzki (zależne od wersji silnikowej), wentylator chłodnicy klimy (po liftingu 3-pin, przed 4-pinowa wtyczka), chłodnica klimy dla 520d, 525d, 530d, 730d i 740d jest taka sama, pewnie ze względu na kierownice powietrza w dieslach sa inne niż w benzynie.

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl