Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w tytule, potrzebuje zdemontować ramki zewnętrzne (chrom, wszystkie) z drzwi, bardzo proszę o podanie instrukcji, uwagi ?

Pozdrawiam,

LUKA WAWA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Masz oczywiście racje, natomiast w planach mam zdjęcie ramek na około drzwi, natomiast nie chce ich powyginać a na pewno jest na nie sposób, może ktoś doradzi, jak jest z demontażem ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

dla zainteresowanych, demontaż ramek na około szyb jest bardzo prosty i zajmuje ok 30 min-1h.

Narzędzia jakie będą wymagane to " młotek " i " klocek drewniany ".

Górne ramki jak i dolne są montowane na spinki, w celu demontażu wybijamy listwy za pomocą klocka drewnianego.

Uwaga, ramki powinny być wybijane równomiernie, inny wybijanie poskutkuje pogięciem.

Pozdrawiam,

Luka

Opublikowano
Witam,

dla zainteresowanych, demontaż ramek na około szyb jest bardzo prosty i zajmuje ok 30 min-1h.

Narzędzia jakie będą wymagane to " młotek " i " klocek drewniany ".

Górne ramki jak i dolne są montowane na spinki, w celu demontażu wybijamy listwy za pomocą klocka drewnianego.

Uwaga, ramki powinny być wybijane równomiernie, inny wybijanie poskutkuje pogięciem.

Pozdrawiam,

Luka

Zgadzam sie z kolega w 100%...

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Posiadam srebrne ramki na około szyb, natomiast chce się zamienić na czarne, model sedan, jest ktoś chętny ???

Zaznaczam że już demontowałem/ montowałem rami bez żadnych uszkodzeń w innym samochodzie, wiec operacja przebiegnie sprawnie.

(potwierdzenie uzyskacie u użytkownika " PAWLA ZZZ ")

Moje ramki są z 2008 i są w idealnym stanie, lecz kolor mi po prostu nie odpowiada.

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano

Dodam tylko ze w rogach drzwi ramki zamontowane sa na 2 spinkach i mocno trzymaja wiec przedewszystkim trzeba skupic sie przy ich wybijaniu. Reszta praktycznie zejdzie sama i mozna to zrobic recznie..

Dolne ramki nie maja spinek i sa wciskane.. Co ewentualnie tylko dolna ramka z przodu od strony pasazera moze byc osadzona mocniej.

Opublikowano

koledzy chcę zdemontować listwę dolną chrom w drzwiach kierowcy coś musiało tam wpaść bo szyba mi się rysze od otwierania .

Trzeba ja równomiernie wybić ? tak ?