Skocz do zawartości

[E46] zatrzaśnięte klucze w bagażniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie pomocy,rozładowala sie mi bateria w tym samochodzie wiec trzeba bylko ja wyciagnac i nałądować,wszystko by bylo ok jak bym nie zostawił kluczy w bagazniku i nie zatrzasnoł klapy.myslalem ze da sie otworzyc drzwi przez podanie zasilania na instalacje ale ten sposób nie zadziałał.macie jakies moze pomysły?
Opublikowano
a 2-go kompletu kluczy nie posiadasz,
Opublikowano
Czasem w gazetach można znaleźć ogłoszenia w stylu "awaryjne otwieranie samochodów", taka usługa kosztuje ok 100 zł. Można też zadzwonić na Policję , znajoma tak zadzwoniła i Policja dała jej namiar na gościa który zajmuje się otwieraniem aut - wziął 100 zł za otwarcie auta (bezinwazyjne oczywiście).

Był: Nissan Almera 1.5, 2001

Był: VW Passat 1.8,1999

Jest: BMW 318 E46,2000

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jesli masz dostep do silnika to podpinasz inny aku i musi działac. Chyba ze całe autko masz zamkniete.
Opublikowano
  • Autor
zapasowych kluczy nie posiadam.do silnika mam odstep ,ale co tam mozna zdziałac?
Opublikowano

Klucze zatrzasnąłeś a wcześniej zamknąłeś samochód tymi kluczami?

Bo jak nie, to pod maską masz zaciski do awaryjnego uruchamiania auta i jak tam podłączysz akumulator, to elektryczne zamki powinny zadziałać.

Gorzej jak auto zaryglowane - pozostają fachowcy do otwierania aut :/

Opublikowano
Tak jak kolega wskazał na fotce"+" juz masz a mase podłącz do jakiejś sruby(gdzie nie ma farby) lub korpusu silnika.Do podłaczenia uzyj kabli rozruchowych(krokodylkami sie wepniesz bez problemu)
Opublikowano
  • Autor
panowie popełniłm straszną gafe bo wszedłem nie do tego działu bmw ja posiadam E39 a nie E46 wiec prosze mi wybaczyc.temat przenosze do działu bmw E39