Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 3.0d z 1999 roku. Proszę o informację czy u Was wyswietla się napis "Vorgluehen". Przede wszystkim w jakiej temperaturze? czy w ujemnych? czy może jeszcze w dodatnich?

Byłem niedawno u kolegi z FORUM z Koszalina który posiada CDIF/2 i wyskoczyło mi uszkodzony przekaźnik świec żarowych...no..OK...tylko, że auto odpala mi nawet kiedy jest mróz? owszem czasmi zapal się ten napis...ale zauważyłem, że dopiero około -5 stopni?

czy to jest objaw uszkodzenia? czy świece powinny grzać się np. przy 0 stopni? i chodzi o ten napis.

Bardzo proszę o podpowiedź

Opublikowano

wszystko jest oki zaczyna grzać przy -5 ,u mnie działała 1 i przy -8 palił troszkę zatelepało czasami .chcąc mieć pewnosc co do świec masz 2 opcje

1 opcja ; zdjąć kolektor i po kolei wykręcać i sprawdzać czy grzeją

2opcja; podjechać na kompa.

Opublikowano
wszystko jest oki zaczyna grzać przy -5 ,u mnie działała 1 i przy -8 palił troszkę zatelepało czasami .chcąc mieć pewnosc co do świec masz 2 opcje

1 opcja ; zdjąć kolektor i po kolei wykręcać i sprawdzać czy grzeją

2opcja; podjechać na kompa.

ale u mnie wszystko odpala na wszystkie cylindry...tylko zastanawiam sięnad tym napisem? od jakiej temperatury? ..jadę w Polskę i zastanawaim się..jak będzie np. -15

Opublikowano

...proszę o konkrety...w jakiej temperaturze zapala sie w Waszych samochodach ta kontrolka grzania świec?

może jest to dla innych "przyziemny" temat, ale chciałbym to wiedzieć...i zadecydować o kupnie tego przekaźnika.

Opublikowano
przeczytaj mój post to będziesz wiedział . :nienie: nie uważasz na zajęciach kolego oj nie uważasz trzeba czytać wszystko pisze. :nienie: