Skocz do zawartości

E39 525TDS zabezpieczenie pokrywy bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki dziwny problem. Pewnie banalny do rozwiązania ale ja już nie mam pomysłu.

Dawniej z pilota (guzik otwierania drzwi) otwierały mi się drzwi, wlew paliwa i bagażnik. Przyszła zima - musiałem doładować akumulator. Bunia stała 24h bez aku.

Od tego czasu z pilota nie otwiera mi się klapa bagażnika. Możliwe, że jak nie było aku sam coś zablokowałem :D

Jak by ktoś mógł pomóc bede wdzięczny bo mnie strasznie denerwuje otwieranie bagażnika tylko z pilota (dodatkowy guzik tylko do klapy) albo od środka ;)

Opublikowano
...Od tego czasu z pilota nie otwiera mi się klapa bagażnika...bo mnie strasznie denerwuje otwieranie bagażnika tylko z pilota ;)

O co chodzi :?: To w koncu otwiera sie z pilota, czy nie :?:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
...Od tego czasu z pilota nie otwiera mi się klapa bagażnika...bo mnie strasznie denerwuje otwieranie bagażnika tylko z pilota ;)

O co chodzi :?: To w koncu otwiera sie z pilota, czy nie :?:

Mam pilota z 3 przyciskami - taka cegła. Duży zamyka, jeden mały do otwierania (otwierał wszystko łacznie z bagażnikiem) i guzik do otwierania klapy - żeby sama odskoczyła.

Otwierania nie otwiera zamka klapy bagażnika i nie mogę jej otworzyć manualnie stojąc przed kalpą. Tylko guzikiem na pilocie.

Opublikowano
Nie wiem czy to cos pomoze ale warto sprawdzic, ja tak ostatnio naprawilem swoja, a nie dzialalo dokladnie tak jak u ciebie, tylko moglem ja otworzyc przekrecajac kluczyk w zamku od klapy bagaznika, tu masz link

http://www.bmwfan.pl/viewtopic.php?p=13025#13025

Dzięki za podpowiedź. Niestety u to nie to - u mnie kable są całe. To wygląda jak jakaś blokada... "Klameczka" jest tylko zablokowana. Reszta ok.