Skocz do zawartości

ABS valve outlet rear left....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie ,

Swieci mi sie abs/asc po podlaczeniu pod kompa wyskakuje : " Abs valve outlet rear left or rear axle " dodam ze sterownik naprawialem miesiac temu,czujnik w tylnym lewym kole nowka funkiel siemensa o co chodzi z tym bledem,bo niemam pojecia?????????

Opublikowano
  • Autor
czy sterownik mógł sie uszkodzic podczas przesylki mam na mysli te tłoczki w srodku bo to chyba chodzi onie valve outlet???????nie wiem kombinuje pomozcie :?
Opublikowano
Zabezpieczenie tych tłoczków przy transporcie to bardzo ważna sprawa, ale ktoś kto ci to naprawiał powinnien ci o tym powiedzieć. Jak kupujesz nowy sterownik to te tłoczki są zblokowane na sztywno. Ja swój sterownik naprawiałem dwa razy i za trzecim już podarowałem i kupiłem nowy (1500zł).
Opublikowano
  • Autor
to sugerujesz ze na tych tloczkach moglo sie cos stac???widzisz ja zle zabezpieczylem(ogolnie to nie zapezpieczylem tylko zawinalem w folie z powietrzem tak solidnie) i jak to dodarlo do mnie od fachowca to te tloczki byly zabepieczone przez niego taka tekturka,on wspominal cos o tych tloczkach ze moge miec problem z zalozeniem tego sterownika spowrotem???ale bez problemu go wlozylem :roll: takze jutro jeszcze raz go wyjme i popatrze moze cos nie tak wlozylem??!!??a ci Jerrypo naprawie pierwszej kiedy padl????
Opublikowano
Przy pierwszej naprawie padł po 3 miesiącach, potem po 2 miesiącach, trzeci raz już nie naprawiałem. Widziałem w aukcjach na allegro że dają teraz na naprawę rok gwarancji więć ten pierwszy raz warto naprawiać ale jak się dalej sypie to lepiej szukaj nowego sterownika.
Opublikowano
  • Autor
""zawór wylotowy abs lewy tylny lub tylnej osi " to mi wyskakuje po podlaczeniu jej pod kompa(po przetlumaczeniu na pl :wink: ) gdzie szukac tego zaworu ???pomozcie Panowie :roll:
Opublikowano
  • Autor
tema uwazam za zamkniety!!!!! :cool2: :lol: :lol: