Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie ,

Swieci mi sie abs/asc po podlaczeniu pod kompa wyskakuje : " Abs valve outlet rear left or rear axle " dodam ze sterownik naprawialem miesiac temu,czujnik w tylnym lewym kole nowka funkiel siemensa o co chodzi z tym bledem,bo niemam pojecia?????????

Opublikowano
czy sterownik mógł sie uszkodzic podczas przesylki mam na mysli te tłoczki w srodku bo to chyba chodzi onie valve outlet???????nie wiem kombinuje pomozcie :?
Opublikowano
Zabezpieczenie tych tłoczków przy transporcie to bardzo ważna sprawa, ale ktoś kto ci to naprawiał powinnien ci o tym powiedzieć. Jak kupujesz nowy sterownik to te tłoczki są zblokowane na sztywno. Ja swój sterownik naprawiałem dwa razy i za trzecim już podarowałem i kupiłem nowy (1500zł).
Opublikowano
to sugerujesz ze na tych tloczkach moglo sie cos stac???widzisz ja zle zabezpieczylem(ogolnie to nie zapezpieczylem tylko zawinalem w folie z powietrzem tak solidnie) i jak to dodarlo do mnie od fachowca to te tloczki byly zabepieczone przez niego taka tekturka,on wspominal cos o tych tloczkach ze moge miec problem z zalozeniem tego sterownika spowrotem???ale bez problemu go wlozylem :roll: takze jutro jeszcze raz go wyjme i popatrze moze cos nie tak wlozylem??!!??a ci Jerrypo naprawie pierwszej kiedy padl????
Opublikowano
Przy pierwszej naprawie padł po 3 miesiącach, potem po 2 miesiącach, trzeci raz już nie naprawiałem. Widziałem w aukcjach na allegro że dają teraz na naprawę rok gwarancji więć ten pierwszy raz warto naprawiać ale jak się dalej sypie to lepiej szukaj nowego sterownika.
Opublikowano
""zawór wylotowy abs lewy tylny lub tylnej osi " to mi wyskakuje po podlaczeniu jej pod kompa(po przetlumaczeniu na pl :wink: ) gdzie szukac tego zaworu ???pomozcie Panowie :roll: