Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Niedawno kupiłem fotel firmy Mirco model RS - fotel rewelacyjnie trzyma z czego jestem bardzo zadowolony jednak mam mały problem po każdej przejażdżce odczuwam bóle kręgosłupa. Na razie jeżdżę na seryjnych pasach, wkrótce montuje pięciopunktowe.

Mam pytanie czy ktoś miał może podobne odczucia ?

Opublikowano
ja lubie twardo siedziec wiec mi pasuje ale pasy kup koniecznie 3 calowe i 5 punktow nie polecam kohones mozna uszkodzic :roll2: 4 punktowe stykaja :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź

To że się twardo siedzi to mi nie przeszkadza akurat bo fotel trzyma rewelacyjnie i jeździ się super, nie ma porównania do poprzedniego składanego kubełka który miałem.

Z tym, że jedyny mankament to te bóle, może po założeniu pasów coś się zmieni ?

Opublikowano

Pawle, ja mam smietnik w kregoslupie, wiec wiem o czym piszesz. Wspolczuje.

O tych fotelach slyszalem same pozytywy. Ja mam u siebie jakies kopie Spraco przez Ludwiczaka robione, ale nawet na Bimarco C (w Astrze) jestem w stanie jezdzic, ale...

...czy na pewno siegasz do pedalow, lewarka, kierownicy? Nie obrazaj sie prosze za to pytanie, po prostu mozesz nie wiedziec ze zle siedzisz bo cale zycie tak jezdzisz i kiedy fotel mial regulacje to bylo OK.

Druga sprawa, ten fotel ma chyba boczne mocowania i na srubach mozna go pochylac jak kolyske. Sprawdz 'jeden zabek' nizej lub wyzjej na przednich/tylnych mocowaniach. Moze jest za bardzo na sztorc i za duzy nacisk na kregoslup ledzwiowy, a moze odwrotnie i sie napinasz? Kiedy spawalismy mocowania pod kubly do Astry, to mechanik mial mnie juz serdecznie dosc, ze trzy razy przerabial - a fotele byly te same. Najlepiej podjedz do kogos objechanego w kubelkach, niech Ci pomoze.

http://img818.imageshack.us/img818/9418/banerekgrzywaczewski100.jpg
Opublikowano

Dzięki za poradę !

Wczoraj trochę podregulowałem (jeden ząbek niżej) i jest ciut lepiej. Niedługo jadę montować pasy do firmy specjalizującej się w przeróbkach rajdowych także tam pewnie poradzę się czy na pewno ten fotel jest dobrze zamontowany. Z sięganiem do pedałów itp nie mam problemów. Podobnie jak ty nie słyszałem negatywnych opinii na temat tych foteli, także z nimi pewnie jest wszystko ok. Producent foteli oferuje mi nawet uszycie specjalnej poduszki pod część lędźwiową z czego pewnie skorzystam

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za odpowiedź!