Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Samochod od dluzszego czasu prowadzi sie fatalnie (plywa itd), ale brakowalo czasu. Ale teraz znalazlem chwile i...

Mechanik wlasnie stwierdzil, ze wahacze przednie do wymiany (chcialem wymienic tylko sworznie) a z tylu doprowadzenie wszystkiego do porzadku bedzie kosztowac 300 pln za jedna strone + cena czesci. Wahacze przod - ok 400/szt. + sworzenie+diabli wiedza, co jeszcze.

No, i co radzicie:

1. sprzedac bunie, dolozyc troche i kupic cos w podobnym pewnie stanie? znalezc cos fajnego ciezko;

2. kupic anglika i poprzekladac co sie da - ale czy anglik bedzie w lepszym stanie? moze bedzie, bo drogi w uk "ciut" lepsze;

3. zrobic to, co mechanik wycenil? ale to troche duzo, jak za naprawe starej bryki?

4. szukac uzywek i naprawiac? sporo zachodu i znowu nie wiadomo, w jakim to bedzie stanie.

Wiem, ze to trudno tak doradzac, ale moze ktos ma jakies doswiadczenia tego rodzaju.

Dzieki. Pozdrawiam!

Opublikowano

radze ci podpunkt 3. zrobisz to bedziesz wiedzial co masz bo jak kupisz cos drugiego tu to wiesz co to moze byc..

ewentualnie sprzedac dolozyc troche i sciagnac z niemec..;)

Opublikowano

Dzieki. Ale nie probowalem nigdy sam niczego sciagac z zagranicy, wiec sam nie wiem. Ale pomysl jest kuszacy. Ja w ogole lubie zmienic samochod raz do roku:) Dlatego juz nie kupuje drozszych, bo tracilem na nich za duzo.

A masz moze jakis pomysl na "zakupy" w Niemczech, bo posrednicy pewnie nie zawsze sa godni zaufania. No, i za ile mozna np. e36 coupe 320 sciagnac?

Opublikowano
Kolega wymieniał wahacze jakiś tydzień i kosztowało go to 200zł za dwa wahacze(prawy/lewy)+30zł za tuleje metalowo gumową i dodatkowo wymieniał końcówki drążków koszt ok50zł za sztukę
Bardzo Mafijny Wóz
Opublikowano
ja bym proponowal tuleje amortyzatory i sprezyny- to z tylu.. sam wymienialem amortyzator bo byl padniety i na drobnych i gestych dolkach "plywal"
Opublikowano
Dzieki. Ale nie probowalem nigdy sam niczego sciagac z zagranicy, wiec sam nie wiem. Ale pomysl jest kuszacy. Ja w ogole lubie zmienic samochod raz do roku:) Dlatego juz nie kupuje drozszych, bo tracilem na nich za duzo.

A masz moze jakis pomysl na "zakupy" w Niemczech, bo posrednicy pewnie nie zawsze sa godni zaufania. No, i za ile mozna np. e36 coupe 320 sciagnac?

no tez nie jestem za posrednikami.. lepiej pojechac z kims kto sie kreci w tym albo ze znajomym co jezdzi do niemiec albo tez popytac znajomego ktory siedzi w niemczech zeby sie rozejrzal..

a cena to 1000 do 2000euro mozna cos dobrego znalezc..

Opublikowano
Kolega wymieniał wahacze jakiś tydzień i kosztowało go to 200zł za dwa wahacze(prawy/lewy)+30zł za tuleje metalowo gumową i dodatkowo wymieniał końcówki drążków koszt ok50zł za sztukę

Takie ceny? A gdzie kupowal czesci?

Opublikowano
ja bym proponowal tuleje amortyzatory i sprezyny- to z tylu.. sam wymienialem amortyzator bo byl padniety i na drobnych i gestych dolkach "plywal"

Racja. A moje amorki juz nie rewelacja:)

no tez nie jestem za posrednikami.. lepiej pojechac z kims kto sie kreci w tym albo ze znajomym co jezdzi do niemiec albo tez popytac znajomego ktory siedzi w niemczech zeby sie rozejrzal..

a cena to 1000 do 2000euro mozna cos dobrego znalezc..

To musze sie rozejrzec. Dzieki!