Skocz do zawartości

318TDS duze spalanie, zero przyspieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mogl by mi ktos pomoc bo mi brakuje sil, kupilem e36 touring dwa tygodnie temy, tydzien sie cieszylem a drugi tydzien mam ochote spalic to auto. Ile powinien palic ten silnik? Przy tak malej pojemnosci, niecale 1,7 pali mi 10l/100km. Wczesniej mialem poloneza 1.6 i o niebo lepiej sie zbieral od tego bmw. Ponoc mial regenerowana pompe wtryskowa i jakas regulacje nastawnika zeby mial wieksza dawke paliwa i lepiej jezdzil - w to mi sie nie chce wierzyc i mysle ze to jakas bujda ale sprzedajacy tak cos smecil. Co mam zrobic zeby to mniej palilo, bo jakbym wiedzial ze to tyle pije to szukalbym 2,5tds.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Powodow moze byc wiele, pierwsza rzecz jedz na kompa i zobacz czy nie wyswietla jakis bledow.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
Opublikowano
Z dwojga złego to 318 tds jest mniejszym złem, pompa wtryskowa i niskiego ciśnienia to standardowe bolączki tego modelu, tak jak kolega napisał, komp powinien wyświetlić całą listę niedomagań i partactw poprzednika, dlaczego go nie podpiąłeś przy kupnie, bo domniemam że tego nie zrobiłeś? Auto powinno palić ok 6 l na trasie i do 9 w mieście, no chyba że go nie rozgrzewasz i gasisz i jeździsz tylko an 3 pierwszych biegach, to wtedy nawet 10l...