Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moj problem to właczajacy sie alarm samochodu... wczoraj odkryłem ze przyczyna jest czujnik zamontowany pod maska samochodu ( ten przy filtrze pyłkowym) jak go odłacze jest ok ale jak podłacze to raz jest wszystko dobrze a raz alarm sie załacza bez powodu.

Chciałem zapytac czy wymienic czujnik czy cos innego jest za to odpowiedzialne.?

I drugie małe pytanko .

Gdzie w znajduje sie czujnik alarmu klapy bagaznika? czy jest takowy?

chodzi o to ze po zamknieciu auta z pilota załacza sie alarm i otwieram bagaznik z kluczyka (nie wyłaczajac alarmu) i nic sie nie dzieje zero reakcji a powinna chaba becia piszczec ze sie ktos do dupci dobiera:)

Opublikowano
wlasciwie to dolaczyl bym sie do tematu,u mnie tez szwankowal alarm,niesprawdzilem tego dokladnie jak kupowalem,wlaczly sie tylko kierunkowskazy,potem zdejmujac obudowe filtra pylkowego,odpialem kabel od czujnika i w zaden sposob niemoglem go wpiac ,ale jakos to zrobilem ale taraz niedzialaja nawet kierunki ,niema calkiem alarmu,niewiem dlaczego z dnia na dzien przetal dzialac,nawet ten sygnalizator pod lusterkiem nieblyska,niwemysle zeby to bylo cos powaznego,ale niemam pojecia co to moze byc ,moze ktos mial podobny problem,moze jest jakis szczegolnie awaryjny detal? pozdrawiam
Opublikowano
Mozecie dokladnie opisac gdzie znajduje sie ten czujnik :?: :?: :?: Najlepiej jakies foto... Bo u mnie tez jest problem odlaczam jakis czujnik przed filtrem z lewej strony ale i tak alarm sie wlacza dlaczego niewiem :? Kolega wyzej pisze ze zdjal obudowe filtra i dopiero odpiol kabelek. do mojego czujnika tzn tego co odpinam kable ida na zewnarz nie przez filtr. Moze ja nie ten czujnik odpinam :)
Opublikowano
Mozecie dokladnie opisac gdzie znajduje sie ten czujnik :?: :?: :?: Najlepiej jakies foto... Bo u mnie tez jest problem odlaczam jakis czujnik przed filtrem z lewej strony ale i tak alarm sie wlacza dlaczego niewiem :? Kolega wyzej pisze ze zdjal obudowe filtra i dopiero odpiol kabelek. do mojego czujnika tzn tego co odpinam kable ida na zewnarz nie przez filtr. Moze ja nie ten czujnik odpinam :)

jest przy obudowie filtra i ma przycisk z gory ,jak zamyka sie maska to wciska ten przycisk,u mnie tez kiedys dzialal po odpieciu kabla,a raczej same kierunkowskazy migaly,aha odpinalem go bo chcialem dostac sie do zbiornika plynu hamulcowego,wyjecia samego filtra tego niewymaga

Opublikowano
czyli to to co na zdjeciu??????

tak to ten na fotce,mialem klopot zeby go wpiac,taka gumka blokowala,ale i tak napewno mam jakas inna dolegliwosc,a czy sa jakies bazpieczniki od alarmu,moze jakis od syreny osobny?a moze sterownik jakis padl ,moze wie ktos gdzie tego sszukac?pozdrawiam

Opublikowano
bewan jak uda Ci sie to zrobic to napisz na forum lub na PW co bylo przyczyna bo teraz to masakra jest zostawiasz gdzies samochod i 5 min sie alarm wlacza szok. Jak mi sie uda tez dam znac. A narazie prosze o pomoc.