Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prawe swiatło zawsze dalej swieci niż lewe

Nigdy w życiu ! - tak się tylko wydaje, takie wrażenie daje asymetryczność reflektorów. Oba nają świecić identycznie.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

OK ustaliłem że odpieła się wtyczka od czujnika samopoziomowania reflektorów.

Prawde mówiąc nie wiem dokładnie gdzie ona wchodzi pod prawy przedni błotnik - może ktoś ma zdjęcie z netu.

Teraz naniósł mi się sam wniosek dla użytkowników bmw którzy monutują zestawy xenonowe XXX do auta bez samopoziomowania reflektorów - jakie to musi być kiepskie - bo cóż z tego że PAN Kowalski dobrze je wyreguluje wystarczy że auto będzie przeciążone na tyle i koniec.

Opublikowano
Niekoniecznie - jak jest Nivo to nie ma dużego problemu ;) Po za tym np. E38 jest na tyle duże (długie), że obciążenie nie powoduje aż takiej zmiany oświetlenia jak np. obciążony maluch :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Po za tym np. E38 jest na tyle duże (długie), że obciążenie nie powoduje aż takiej zmiany oświetlenia
Galwan miał na myśli 2 kolesi na tył po 150 kg i 2 wory ziemniaków do bagażnika.

Ale wracając do tematu postu to jestem ciekaw jak ona się sama odpieła ta wtyczka od czujnika > pewnie znowu grzebałeś ??

Jak się dobrze przyjżysz to znajdziesz.

nie wiem dokładnie gdzie ona wchodzi pod prawy przedni błotnik
nie daje 100% tylko 99% że mieści się na wachaczu prawy - przód.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
A tak na marginesie to sprawdź czy od lampy xenon idzie wiązka do moduły świteł może tam ci wyszedł kabel a nie między modułem a czujnikiem.
Opublikowano

ja mam e38 z xenonami i mam jakies pokretelka z tylu i ostatnio po wymianie szkiel jedna lampa swiecila ciut nizej, to sobie podkrecilem pokretlem i sobie wyrownalem

jak wlacze reflektory to widac ze sie podnosza wiec jakies samopoziomowanie jest, to po co te pokretla?

nikt nie ma takich pokretel? bo jakos nikt o tym nie wspomnial

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
mam jakies pokretelka z tylu

tymi pokretlami mozesz sobie wyregulwoać reflektor one są na górze lampy wielkosci 1,5 X 5zł średnicy.

nawet jak masz samopozomujące to też trzeba ustawić je najpierw w pozycji "0" - szczególnie jak wyciągasz lampe albo coś w niej wymieniasz.