Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Ciężko nazwać ten temat w jednym zdaniu, ale w kilku na pewno dobrze go opiszę. Kupiłem auto 520d 03r, dokładnie w sobotę przywiozłem, ktoś wcześniej zakosił panel od klimatronic, wsadziłem inny ale w całości od 525tds 97r po wymianie bezpiecznika zaczął działać, wcześniej jak jechałem bez tego sterowania silnik pracował ok. (no po za brakiem mocy przy 3500 obr. przy większych prędkościach ale to chyba inny problem) Natomiast obecnie jak uruchomię silnik i włączę światła mijania włącza się od razu wentylator na chłodnicy albo na klimie na pewno jest bardzo głośny. Wentylator pracuje przez cały czas na zimnym i ciepłym silniku nawet jak nie załączam nadmuchów. Wentylator nie włącza się kiedy światła mijania są wyłączone a silnik pracuje, nie włącza sie tez kiedy sytuacja jest odwrotna czyli silnik wyłączony a światła włączone. Podczas pracy silnika z zapalonymi światłami jak wyjmę bezpiecznik ten ze schowka nr.9 wentylator wyłącza się. Czy to może być problem w tym sterowaniu że z innego modelu bo muszę taki zakupić i nie wiem na co zwrócić uwagę?
Opublikowano
Pozwole odpowiedziec sobie sam ale i dla informacji innych . Taka sytuacja może się wydażyć kiedy panel sterowania będzie źle dobrany tak bynajmniej było w moim przypadku, zła komunikacja komputera z panelem klimatronic
Opublikowano

Są 3 wersje paneli:

- standard

- ukryty zasobnik ciepła

- webasto

W dodatku 4 wersje zależnie od rocznika:

- do 09/1998

-09/1998-03/2000

-03/2000-09/2000

-09/2000 i później

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl