Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich forumowiczów . Otóż mam mały problem dopiero co uporałem sie z pompą wtryskową to wyskoczył nowy , chodzi oto że podczas jazdy samochód (ekonomizer) pokazuje spalanie 20litr ale pochwili autko słabnie ekonomizer dochodzi do 12litr trwa to około 2 sek potem dochodzi do 20 litr i znowu ciągnie dzieję sie to na 3 ,4 ,5 biegu , pierwszy raz mi sie to stało na autostradzie ciągłem wówczas 200km/h zeszła do 120 i po jakieś minucie było już ok , tylko że odczuwam to do teraz, obiaw nie zniknął, co to może być ....... aha zwiekszyło mi sie spalanie , pytam was bo może już ktoś miał takie obiawy

- nie wiem czy sądzić że to przepływomierz, powstała tak jakby turbo dziura ale czemu ekonomizer schodzi do 12 litr .

Opublikowano

Powiedz mi miales przeplywke oryginalna ?

Ja mam u siebie podobne objawy. Z rana po odpaleniu igła ale po kilku zatrzymaniach i jak sie silnik troche zagrzeje to slabnie. Ekonomizer zachowuje sie dokladnie jak u Ciebie. Szukam jakiejs przeplywki w okolicy Chorzowa na podmianke zeby sprawdzic.

Opublikowano
Tez mysle ze to przeplywka, sprobuj odpiac od niej wtyczke i wtedy sie przejechac, zobaczy czy odczowasz jakies zmiany, jesli tak to masz przeplywke do wymiany. pozdrawiam
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg