Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam e36 325i jake zawieszenie zamontować jakiej firmy najlepiej tanszej czy droższej widziałem jakieś kw hr są także tansze mts technik które wybrać ???? może macie jakieś propozycje? tu link do tych tańszych

http://allegro.pl/item871401954_zawieszenie_gwintowane_bmw_e36_mts_technik.html

http://allegro.pl/item858010731_zawieszenie_sportowe_gwintowane_bmw_e36_gwint.html

dzięki pozdrawiam

Opublikowano
Zalezy ci na wygladzie czy prowadzeniu? bo to ważna kwestia???

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Wiec daruj sobie mts i gwinty za 1 tys. sprawdzone zawieszenia zaczynaja sie od 3000 zl wazne by była regulacja TWARDOSCIto jest podstawa. Ja polecam zawieszenia k-sport lub taniej sprezyny m-pakiet lub dobrej firmy np H&R plus amortyzatory KONI

Koszt amortyzatorów Koni to ok 2 tys zl

Opublikowano
a gdzie kupić te m-pakiet ? i mam jeszcze jedno pytanie autem będe jeżdzić troche na torze i czy kupowanie tych droższych ma sens czy te tańsze wytrzymają tak samo długo i dlaczego są tańsze chyba wszystko idzie z chin
Opublikowano
zawieszenia mts technik i podobne nie maja regulacji twardosci co za tym idzie sa proste w konstukcji i tanie w produkcji sprezyny M-pakietowe kupisz na allegro uzywane moga byc nawet co do amortyzatorow to koni jest wart kazdej zlotowki Ja takie zajedzilem w 3 lata kupilem ten tani gwint i po miesiacu szukam firmy ktora mi je zregeneruje jak nie znajde to kupije nowe wole miec auto wyzej ale zeby bylo sztywne. koni ma to zalete ze na ulicy jezdzisz wygodnie a jak chcesz poszalec otwierasz maske i w 3 min utwardzasz na beton :cool2:

Opublikowano
Mi wciagal litr na 500 po remoncie jeszcze nie upalalem :mrgreen: tutaj nie ma znacznika sprawdz ile pije jak nie upalasz :D

Opublikowano

to sprawdz ile możesz dolac do poprzedniego stanu ale idealny m50b25 pije ok litra na 10 tys km chociaz mam znajomego ktoremu pije 1litr na tysiac a silnik zyleta i trzyma serie na hamowni wyszlo 189 km wiec to kwestia silnika :mrgreen:

Ale pierwsze to tylny amorek a drugie to komplet ze spręzynami nawiasem bardzo fajny :cool2:

Opublikowano

to na 10tys km wychodzi jakieś 5L oleju więc wg mnie to dużo za dużo....

mam znajomego ktoremu pije 1litr na tysiac a silnik zyleta i trzyma serie na hamowni wyszlo 189 km wiec to kwestia silnika :mrgreen:

quote]

10L oleju na 10tys km :shock: :shock: silnik żyleta

:duh: :D

Opublikowano
to na 10tys km wychodzi jakieś 5L oleju więc wg mnie to dużo za dużo....

mam znajomego ktoremu pije 1litr na tysiac a silnik zyleta i trzyma serie na hamowni wyszlo 189 km wiec to kwestia silnika :mrgreen:

quote]

10L oleju na 10tys km :shock: :shock: silnik żyleta

:duh: :D

mi chodzilo o osiagi wiem ze powinno byc litr na 10tys km ale wez pod uwage co sie dzieje jak regularnie upalasz Czesto wchodze w zakret na odcince :mrgreen: a obroty nizej jak 4 tys nie spadaja :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie w silniku 2.5 ale M52 przez 10 tys km stan oleju nie zszedł ani o milimetr. Ale fakt taki, że nie upalam i jezdze spokojnie, 5 tys obrotów auto rzadko kiedy widzi....
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

jeżdze ostro do czerwonego pola chyba że pogoda nie pozwala to wtedy wolniej.

Śilnik IGŁA

mam jeszcze pytanie jakie opony najlepej na zime chodzi mi o rozmiar e36 felgi 15

czy opony firmy markgum bieżnikowane są lepsze od używanych cena podobna

bieżnikowane 500 z montażem

używane 400 z montażem

? dzięki za pomoc