Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Przeszukałem chyba całe już w/w forum i niestety nie znalazłem nic konkretnego co do montażu samych spryskiwaczy. Otóż mam E60 po lifcie i chcę założyć spryskiwacze lamp, kupiłem zbiorniczek z dwoma pompkami, zderzak, i oczywiście spryskiwacze. Wszystko jest już zamontowane i podłączone hydraulicznie, natomiast problem polega na podłączeniu elektrycznym. W oryginale (jeśli się nie mylę) spryski lamp działają co 5 sprysk szyby, więć silniczka spryskiwaczy lamp nie mogę podłączyć bezpośrednio do silniczka od szyby (chciałem aby działało tak jak w oryginale), Nadmieniam, iż nie zauważyłem aby była wyprowadzona jakaś dodatkowa instalacja do pompki spryskiwaczy lamp, więc stąd moje pytanie, może ktoś już coś takiego próbował instalować w swoim aucie? Jeśli tak to proszę o jakąś podpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie spryski lamp działają dosyć często :) tak często że 5 litrów płynu wylewa się w jednym tygodniu :)

W bmw otwiera się maske tylko po to aby dolać płyn do spryskiwaczy

co do podłączenia to niestety nie wiem , ale raczej przestawianie w komputerze będzie konieczne

pamiętaj że spryski reflektorów nie działają na światłach dziennych tzn ringach

Opublikowano

No tak zgadza się programować napewno trzeba ale żeby zaprogramować to trzeba je do czegoś podłączyc a ja nie mam pojęcia gdzie.

Pozdr.

Opublikowano
Niestety trzeba doprowadzić dodatkową wiązkę do modułu. Przechodziłem to i moje spryski działają teraz jak oryginały. W Łodzi mogę polecić dobry i niedrogi serwis
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
czyli rozumiem ze potrzebujemy spryskiwacze oraz zbiorniczek ze silniczkami , (zderzak z otworami juz posiadam bo zalozylem od m-pakietu ) oraz fachowca ktory podloczy to pod modul w aucie..? mam wersje przed liftem ale lampy mam zalozone po lifcie..
Opublikowano

Witam

Tu masz kolego nr katlogowy 61600432244 oryginalnego zestwu spryskiwaczy reflektorów po lifcie podobno w ASO kosztuje 840zł (sam zestaw bez montażu). Co dokładnie zwiera nie wiem, ale jeśli to zestaw doposażeniowy to powinien być kopletny. Najlepiej zadzwoń do ASO podaj nr kalogowy i zapytaj co zawiera bo jeśli jest kompletny i cena jest jak wyżej to szkoda kombinacji i szukania używek :mrgreen:

Pozdro