Skocz do zawartości

Spryskiwacze reflektorów E60 lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Przeszukałem chyba całe już w/w forum i niestety nie znalazłem nic konkretnego co do montażu samych spryskiwaczy. Otóż mam E60 po lifcie i chcę założyć spryskiwacze lamp, kupiłem zbiorniczek z dwoma pompkami, zderzak, i oczywiście spryskiwacze. Wszystko jest już zamontowane i podłączone hydraulicznie, natomiast problem polega na podłączeniu elektrycznym. W oryginale (jeśli się nie mylę) spryski lamp działają co 5 sprysk szyby, więć silniczka spryskiwaczy lamp nie mogę podłączyć bezpośrednio do silniczka od szyby (chciałem aby działało tak jak w oryginale), Nadmieniam, iż nie zauważyłem aby była wyprowadzona jakaś dodatkowa instalacja do pompki spryskiwaczy lamp, więc stąd moje pytanie, może ktoś już coś takiego próbował instalować w swoim aucie? Jeśli tak to proszę o jakąś podpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie spryski lamp działają dosyć często :) tak często że 5 litrów płynu wylewa się w jednym tygodniu :)

W bmw otwiera się maske tylko po to aby dolać płyn do spryskiwaczy

co do podłączenia to niestety nie wiem , ale raczej przestawianie w komputerze będzie konieczne

pamiętaj że spryski reflektorów nie działają na światłach dziennych tzn ringach

Opublikowano
  • Autor

No tak zgadza się programować napewno trzeba ale żeby zaprogramować to trzeba je do czegoś podłączyc a ja nie mam pojęcia gdzie.

Pozdr.

Opublikowano
Niestety trzeba doprowadzić dodatkową wiązkę do modułu. Przechodziłem to i moje spryski działają teraz jak oryginały. W Łodzi mogę polecić dobry i niedrogi serwis
Opublikowano
Jeśli możesz to podaj namiary na ten serwis w Łodzi.
Opublikowano
  • Autor
Tak przyłączam się do kolegi "rafalsiena" Jak możesz to podaj namiary.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
czyli rozumiem ze potrzebujemy spryskiwacze oraz zbiorniczek ze silniczkami , (zderzak z otworami juz posiadam bo zalozylem od m-pakietu ) oraz fachowca ktory podloczy to pod modul w aucie..? mam wersje przed liftem ale lampy mam zalozone po lifcie..
Opublikowano

Witam

Tu masz kolego nr katlogowy 61600432244 oryginalnego zestwu spryskiwaczy reflektorów po lifcie podobno w ASO kosztuje 840zł (sam zestaw bez montażu). Co dokładnie zwiera nie wiem, ale jeśli to zestaw doposażeniowy to powinien być kopletny. Najlepiej zadzwoń do ASO podaj nr kalogowy i zapytaj co zawiera bo jeśli jest kompletny i cena jest jak wyżej to szkoda kombinacji i szukania używek :mrgreen:

Pozdro