Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z obrotami mianowicie jak odpalam auto to obroty spadaja mi prawie do zera po chwili sie nieco normuja i sa tak kolo tysiaca ale po kilku sekundach sa takie skoki od 200 do 1000 hmm....mam nadzieje ze ktos mnie rozumie o co mi chodzi i mi wytlumaczy co nieco

a drugi problem jaki posiadam to to ze jak rozwijam predkosc okolo 70km/h to kierownica mi cala drga czy to moze byc przez to ze w jednym kole mam malo powietrze tzn roznica cisnien ???

z gory dzieki pozdrawiam

Opublikowano
Co do drgań na kierownicy to różnica ciśnień może być powodem drgań ale nie tylko . Możesz mieć zawalone błotem felgi od środka , mogła się pokrzywić opona no chyba że gdzieś przywaliłeś w dziurę i skrzywiłeś felgę.
Opublikowano

z obrotami to czy zapalasz rano gdy silnik jest zimny czy zawsze? jezeli jest juz silnik cieply i ma tam jakas temp. to moze byc wina przeplywomierza. jezeli z dnia na dzien to sie pojawilo to raczej przeplywomierz

kolega juz napisal tez proponuje sprawdz szczelnosc.

masz instalacje gazowa jezeli tak to zwykla czy sek.

Opublikowano
to jak zapalisz to zlap ja za przewod od filtra pow i scisnij na harmonijce jezeli w chwili puszczania obroty jej spadna a nawet zgasnie to uklad nieszczelny a jezeli obroty malo co spadna praktycznie bez roznicy to raczej pzeplywomierz