Skocz do zawartości

535 V8 nierowna praca, nie wchodzi na obroty ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam jeszcze takie pomysły : cewki zapłonowe oraz "fajki"

Cewki sprawdzali i są ok..każda identyczna....a fajki wymienili na nowe..:(

wszystkie tego typu drobnostki są wymienione i sprawdzone...a samochód dalej kuleje..(podszarpuje) objaw jest taki jak by w zwykłym zapłonowym samochodzie było przebicie na kalblach...dlatego też zaczęliśmy od tej strony...efektu nie ma......Pomocy...

Opublikowano

Czesc

Ja u siebie mialem rowniez duze problemy z wolnymi obrotmi. Jak dodawalem gazu to szarpalo samochodem, wymienilem pół silnika bylem 2 razy w bosh service i nic. Caly czas wychodziło ze wszystko wporzadku. Wkońcu wymieniłem komputer sterujący silnikiem i problem zniknął więc jak masz taką możliwość to sprawdz komputer najlepiej zakładając inny.

Opublikowano

Dziwi mnie tylko jedna rzecz jutro wymieniam olej i wszystkie filtry a w tym tygodniu swiece. Na gazie chodzi lepiej niz na benzynie wogole nie szarpie nie traci obrotow ani tym bardziej nie pierdzi wiem ze samochod dlugo stal i sie musi ulozyc wszystko ale na gazie chodzi pieknie.

Mnie nie :)

Jeżeli auto jeżdzi na gazie (nie jest praktycznie latana na benzynie) zasyfiają się wtryski i póżniej jeżeli przełączysz na benzynę autko chodzi gorzej niż na gazie.

Przejedz się trochę na benzynie (no najlepiej to kilkaset km aby dobrze przedłuchało wtryski) i powinno być ok

Są też na stacjach paliw preparaty do szczyszczenia wtrysków (leje się do zbiornika z paliwem - na opakowaniu pisze ile srodka na ile litrów paliwa - też do w dużym stopniu przyśpieszy oczyszczenie wtrysków.

Sróbuj najpierw tego (sądzę ze na 99% to jest przyczyna)

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg