Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! chciałbym przedstawić mój problem od początku przedstawić sytuacje jaka się wydarzyła. Jak zwykle rano wsiadam do auta odpala za pierwszym razem, przełanczam na gaz i jade jakiś kilometr, następnie auto straci obroty (przygasa) i gaśnie silnik. Próbuje go odpalić, i nic , po jakiś 5 próbach kręcenia pada akumulator.Zabieram akumumulator ładuje, następnego dnia rano podłanczam akumulator i znowu jeździ tak kilkanaście kilometrów i sytuacja się powtarza.:/ Dodam bardzo ważna uwagę, zauważyłem iż samochód kilka miesiecy temu tez miał problemy z odpaleniem, kiedy kręciłem silnikiem odpalał ale obroty sięgały koło 500 i gasł była następna próba, obroty koło 500 musiałem przygazować aby nie zgasł, kiedy przygazowałem obroty juz nie spadają ponizej 1000, w tej chwili samochód stoi na miejskim parkingu a ja idę wyjąć akumulator aby podładować i może jutro uda mi sie go odpalić :/ prosze o pomoc!!!!

dodam ze byłem u mechanika robił alternator napięcie 14.2 ale sytuacja dalej się powtórzyła.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To znaczy ze odpalasz i zaraz przełączasz na gaz?? być może reduktor zamarza
Opublikowano
Może być jak kolega wyżej mówi :/ Ale czy na benzynie też tak się dzieje?? Kontrolka ładowania czasem ci nie mruga?? A 14.2 ładowania ja nawet nie mam na jałowym, 14.4 to mi na 3000obrotow daje :/ Sprawdź na benzynie jazdę a potem będziemy ciągnąć temat :wink:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
jeśli taki masz problem na gazie to uzupełnij i odpowietrz płyn w układzie chłodzenia.
Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano

Witam! po 3 dniach jazdy na benzynie zrobiłem ponad 100 km bez najmniejszych problemów, odpala bardzo szybko (przypomne ze na gazie nawet w lecie były problemy z odpaleniem za pierwszym kręceniem, dodam także ze zawsze odpalałem z benzyny oraz przy wyłączeniu silnika też przełączałem na benzyne) pierwszą sprawą zajmę się odpowietrzeniem układu chłodzenia, następnie sprawdze ten reduktor

pozdrawiam!