Skocz do zawartości

MK2 nie widzi satelitów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

moja /fabryczna - nie dokładana/ navi MK2 oślepła :cry2: w zasadzie to działała poprzedniemu właścicielowi - zapamiętało jego pozycje i kicha... wyczytałem, że najbardziej prawdopodobny scenariusz to antena, wzmacniacz anteny lub odbiornik. Moje pytanie - gdzie tego wszystkiego szukać i najważniejsze - jak się dostać do tego w sedanie ?? wszelkie sugestie wskazane :D

Opublikowano
Jeśli zapamiętało pozycje poprzedniego właściciela to bardzo prawdopodobne jest iż ów właściciel sobie coś od ciebie pożyczył , wzmacniacz albo antenę skoro czytnik jest . Jeśli nie to być może coś się odpięło a jeśli wszystko jest w samochodzie podpięte to padł wzmacniacz albo antena . Wzmacniacz jest przykręcony do stelaża który znajduje się z lewej strony bagażnika pod wykładziną . Antena gps znajduje się pod tylną półką .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
  • Autor
wygląda, że wszystko jest.... mapy czyta, żyroskop, prędkość ok. tylko cały czas szuka satelitów i nic nie znajduje. jak się dostać do tego wzmacniacza i anteny? mam sedana...
Opublikowano
Napisałem w poprzednim poście gdzie się znajdują . Żeby się dostać do wzmacniacza to trzeba zdjąć lewy boczek tapicerki w bagażniku i jest przy stelażu a żeby się dostać do anteny trzeba zdemontować tylną półkę pod którą się znajduje .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
  • Autor

problem ROZWIĄZANY przynajmniej tymczasowo :D :D

okazało się, że winna była antena w półce. wyciągnąłem i rozebrałem antenkę na atomy, przelutowałem całość - DZIAŁA!!!! Nie wiem czy na długo, ale na szczęście zamiennik kosztuje tylko 30 zł. dzięki za pomoc