Skocz do zawartości

E39 PROBLEM Z MALA NAVI I TELEFONEM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, temat w sumie stary, ale dokładnie nie znalazłem odpowiedzi przeglądając różne fora i stronki, mam w swojej E39 małą navi która nie działa tak jak i telefon! Telefon jest dobry bo przekładałem do E38 i słuchawka działa, radio jak i wekslarka także działają czego nie można powiedzieć o wyświetlaczu przez który nie można nawet ustawić jakości dźwięku w radiu. Czytałem na forach zagranicznych ze to może wina napędu od nawigacji który daje zasilanie na telefon i monitor. Czy to możliwe? Jak się za to zabrać? Dzwoniłem do poprzedniego właściciela od którego kupiłem samochód i przyznał mi się po czasie ze miał tam navi 16:9, a tą małą wsadził do sprzedaży. Może ktoś grzebał w instalacji i dlatego nie działa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ten dzial, jest dzial o elektronice. Zasilanie nie ma tu nic wspolnego. Obraz dla monitora wysylany jest z czytnika nawigacji - ona ma najwyzszy priorytet. Jesli masz tuner TV i uszkodzone navi obraz bedzie wyswietlany z tunera TV (bedzie mial inny, kanciaty wyglad).

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik