Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, gdyż posiadam Bmw E34 z silnikiem M20B20 i umarła mi cewka zapłonowa i co się okazało, że są dwa typy cewek.

Zwykłe takie okrągłe wyglądajęce tak jakby z malucha i takie ninne mniejsze podobno jakieś pierścieniowe, które cenowo wychodzą o 100% drożej od tych pierwszych.

Można wiedzieć czemu taka różnica ?? skoro to ten sam silnik ?

Cewka 1:

http://allegro.pl/item873799604_cewka_zaplonowa_bmw_e30_e34_m20_2_0_12v.html

Cewka 2(Ta którą ja mam)

http://allegro.pl/item856920194_bmw_5_e_34_e34_e_34_cewka_zaplonowa.html

Nie mam pojęcia czemu tak jest może ktoś wie?

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

moze poprostu byly stosowane zamiennie, a tamta Twoja to jakas lepsza technologia z kosmosu rodem wzieta i stad drozsza cena

ja mam ta od malucha :mrgreen: i wszystko lata

Opublikowano

A teraz mam doła. Koszt y, koszty, koszty.

Wymieniłem cewke (185zł), auto nie jedzie, okazało się ,że peknieta jest kopułka za 270zł i palec za jakieś 8dych.

I teraz jestem ciekaw co zpowodowało te wszystkie uszkodzenia.

Czy cewka zniszczyła palec który zniszczył kopułke, czy moze peknieta kopułka wyopalila palec a cewka przy okzaji....

Opublikowano

no tak to jest z tym zaplonem, trzeba na jakis czas wymienic, ale teraz to mysle ze bedziesz miec spokoj na lata

swoja droga jakos drogo dales za te graty, ja za przewody WN, kopulke i palec (wszystko BREMI) zaplacilem jakies 550zl

Opublikowano
no, ale jeszcze cewka. Ja wymieniałem ostatnio kable to dalem chyba z 170zł pus swiece chyba 60zł NGK. A co do reszty to sie nie wypowiadam. Zależało mi na czasie i pewnie ktos to wykozystal, choć auto jeszcze nie chodzi .