Skocz do zawartości

Problem z zegarami. Czy czeka mnie ich wymiana????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

O znikających pixelach było już trochę na forum ale mój problem jest trochę inny. Pixele są ok natomiast znika mi podświetlanie komunikatów pod zegarami jak i podświatlanie licznika kilometrów. "Znika" tzn raz jest jasniej raz przygaśnie innego razu nic nie widać, niekiedy trochę pomruga. Nie wiem co jest grane, czyżby czekała mnie wymiana licznika?

Znalazłem też to:

Też mam problem z wyświetlaczem ale troszke inny. W waszym przypadku przygasają piksele a u mnie przygasł cały wyświetlacz. Ledwo widać przebieg (tak jak bym zmniejszył podświetlanie). Jak temu zaradzić. Czy to jest ten sam problem?

Czy wystarczy wymiana żarówek?

Wolę najpierw zapytać niż zacząć grzebać w zegarach bo później mogę mieć większy problem.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano

Moze pomoc sama wymiana zaroweczek, ale moze trzeba poszukac przyczyny w tzw. sciemniaczu. Czyli regualatorze podswietlenia dechy, moze cos z nim byc nie halo. Ale zacznij od zaroweczek, to najtansze, nikt nie powiedzial ze najprostsze.

Pozdrawiam, milej zabawy zycze.

Opublikowano

Czesc

Mysle ze jest to wina zimnych lutow ktore powstaja z czasem w uzykowaniu.Albo pekniec na druku. Najlepsza metoda jest przelutowanie podejrzanych miejsc. Jesli wiesz cos o elektronice to zrobisz to sam, a jesli nie bardzo to daj ten licznik komus co sie zna na tym bo mozesz wiecej uszk niz naprawic.

Powodzenia