Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to tyle mowy o LPG, a każdy zadaje sobie pytanie: "nie no, jest OK, ale ile muszę jeździć, żeby mi się to zwróciło?".

W odpowiedzi zapraszam na stronę:

http://www.kudys.wv.pl/lpg.

Proszę o opinie na temat kalkulacji i opłacalności instalacji LPG według Was.

Zapraszam również (jak zawsze) na stronę:

http://www.kudys.wv.pl

Kai
Opublikowano

Całkiem fajne ;) :cool2:

Kiedyś na forum robiłem już dość dokładne wyliczanki ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

jak na razie bardzo oplacalna inwestycja, sekwencja zwraca sie max po poltora roku, byle tylko gaz nie zdrozal :doh:

u nas mniej wiecej takie ceny:

LPG 1,75

wacha 4,10

chyba nic wiecej nie trzeba dodawac

Opublikowano
jak na razie bardzo oplacalna inwestycja, sekwencja zwraca sie max po poltora roku, byle tylko gaz nie zdrozal :doh:

gaz juz drozeje, powoli ale idzie w gore. wiecej ludzi przerabia auta na gaz i nie ma bicza, ceny tego surowca beda rosly. niestety :( a jeszcze calkiem niedawno, gaz byl po 1 zl

Opublikowano
no zgadza sie, tyle ze benzyna tez byla duzo tansza, byle tylko litr gazu nie byl drozszy niz pol litra benzyny to sie bedzie oplacac, a ponoc ma dojsc do 5 zl (PB95)
Opublikowano
no zgadza sie, tyle ze benzyna tez byla duzo tansza, byle tylko litr gazu nie byl drozszy niz pol litra benzyny to sie bedzie oplacac, a ponoc ma dojsc do 5 zl (PB95)

jak Minister Finansow nie obnizy akcyzy na paliwo lub nie zlikwiduje innych podatkow, to 5 zl za PB95 bedziemy placic juz niedlugo. teraz ropa kosztuje juz ponad 60$ za barylke a analitycy mowia ze do konca przyszlego ma kosztowac okolo 70$ :mad2:

Zajebiscie wkurza mnie podejscia ludzi w Ministerstwie Finansow. Jezdza sluzbowymi siodemkami, zalane zawsze do pelna na nasz koszt a o zwyklych ludzi nie dbaja :cry2: najbardziej mnie denerwuje Neneman, wymadrza sie tylko i gada glupoty ze wplywy z akcyzy sa za male :duh:

Opublikowano

u nas mniej wiecej takie ceny:

LPG 1,75

wacha 4,10

chyba nic wiecej nie trzeba dodawac

skad ty masz te ceny ?? u mnie na statoil : LPG 1,85 Pb 4,28

a mi sie sekwencja juz prawie zwrocila (po 7 miesiacach wg tego kalkulatorka zostalo 400zeta) :D

swietna rzecz ten kalkutorek :cool2:

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano (edytowane)

zapomnialem dodac ze na slasku sa najnizsze ceny w kraju, choc od tygodnia nie tankowalem to moze sie cos zmienilo :twisted2:

PS. po tych baranach z rzadu to sie mozna wszystkiego (zlego) spodziewac :worried:

PS2. a jednak sie zmienilo - dzisiaj juz 4,16 :evil:

Edytowane przez pavoolon
Opublikowano
Kiloff: A jak wygląda sprawa z paliwkiem zza wschodniej granicy. Zdaje sie masz niedaleko??

no niby tak .. ale przy tym co obecnie tankuje benzyny to jednak wole na statoilu zalac - przynajmniej wiem co mi do baku trafia .. a z ukrainy to ine zawsze dobra benzyna jest .. zreszta musialbym kupowac na miejscu/przelewac/brudzic sie - na tyle co jej zuzywam to nie chce mi sie .. a zeby samemu tam pojechacto jednak balbym sie - na stacjach zaraz za granica leja syf do baku .. a w glab sie zapuszczac ?? strach .. i o auto i na zawias (moja bunia twarda jest i ma 17 w nadkolach) ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
a w małpoolsce ceny paliw chyba sa najwysze w kraju pb 95 ok 4.33 a 98 4,47 jak tu zyć :evil: .Bede musiał założyć gaz niestety no i niestety nie sekwencje zanim by mi sie zwrócicła to pewnie sprzedawał bym auto :roll: według kalkulatora po ponad 2 latach
Opublikowano
Tej zimy co była był okres przejścia z LPG na Pb. Stwierdziłem, że nie opyla się męczyć auta LPG które kosztowało ponad 2 zyle, i lepiej śmigać na benzynie która staniała do 3,22 :duh: . Niestety ten stan nie trwał długo a było tak pięknie. Cena benzyny skoczyła do 3,60 i przeprosiłem LPG. Teraz to co się dzieje z cenami benzyny to prawdziwa carrramba :jawdrop: i to nie koniec wzrostów.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

pewnie ze nie dzisiaj barylka po 62,76 $

P.S. Gdyby nie niemile wspomnienia po zagazowanej poprzedniej E30 to juz dawno mialbym instalke...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D